Barth Eide: – Står opp mot antisemittisme hver eneste dag

4 months ago 40


Espen Barth Eide besøkte i november synagogen i Oslo, der Michael Kohn er rabbiner. Foto: Helge Mikalsen / VG

Espen Barth Eide imøtegår kritikken mot ham fra Israels ambassadør og lederen for Det mosaiske samfund i Oslo.

  • Bilde av Sven Arne Buggeland
onsdag 29. mai kl. 15:22

– Regjeringen står opp mot antisemittisme hver eneste dag og står sammen med våre jøder i kampen mot slikt, skriver utenriksministeren til VG.

Han legger til at det er dypt urovekkende at situasjonen for jøder i hele verden blir vanskeligere på grunn av krigen i Gaza.

Samtidig fastholder Eide sitt hovedpoeng fra NRK Politisk kvarter onsdag morgen:

– Det er ingen tvil om at Nethanyahus regjering har vært vant til å avvise all kritikk mot deres krigføring som «antisemittisk». Det virker ikke lengre, og det er det mange som ser, skriver Espen Barth Eide.

Les hele saken her: Jødisk leder kritiserer Barth Eide

Israels ambassadør i Norge Avi Nir-Feldklein fremholder at enhver kritikk av Israel er legitim, så lenge den holder seg til fakta og ikke er preget av dobbeltmoral.

Leder for Det Mosaiske Trossamfund i Oslo ga uttrykk for at utenriksministeren velger uheldige ord og er unyansert i sin kritikk av Israel:

– Å bagatellisere antisemittismen som vi og andre opplever som et «skjold» mot kritikk mangler ethvert saklig belegg, skriver Ronen Bahar.

Antisemittisme er jødehat. Fiendtlige holdninger og handlinger mot jøder øker også i Norge, etter at krigen startet mellom Hamas og Israel.

7. oktober gikk Hamas til angrep på Sør-Israel.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article