16-åring herjet for Stabæk mot Sogndal – Vålerenga reddet av Ola Kamara

4 months ago 45

STORSPILTE: Oskar Spiten-Nysæter sikret en etterlengtet opptur for Stabæk-fansen etter det famøse 4–5-tapet mot Egersund i forrige runde. Her etter en eliteseriekamp i fjor høst. Foto: Christoffer Andersen / NTB

(Sogndal – Stabæk 2–3, Ranheim – Vålerenga 1–3) Sogndal tok ledelsen etter 48 sekunder, så tok Oskar Spiten-Nysæter over showet.

• Bilde av Sindre Espe
lørdag 1. juni kl. 17:57

Saken oppdateres!

2007-modellen hadde scoret tre mål på sine fire siste kamper før lørdagens kamp på Fosshaugane Campus. I løpet av 19 minutter i 1. omgang scoret han sitt fjerde og femte.

Det var imidlertid hjemmelaget som åpnet best. Et innlegg fra Jacob Blixt Flaten på bakre ble headet tilbake i feltet. Der sto Oliver Hintsa umarkert, og ga Sogndal en ledelsen før minuttet var spilt.

• Etter 13 minutter kontret Stabæk med Rasmus Eggen Vinge. Vinge spilte til Spiten-Nysæter ute til høyre. 16-åringen utfordret og avsluttet først rett i en Sogndal-spiller med venstrefoten. Lars Jendal i Sogndal-buret ble med på bevegelsen, og rakk ikke å reagere på Spiten-Nysæters andre forsøk – med høyrefoten i lengste hjørnet.
  • Snaue 20 minutter senere sendte Sogndal-spiller Mathias Øren av gårde en stygg feilpasning rett i beina på Spiten-Nysæter. Unggutten satte fart, og avsluttet like utenfor 16-meteren med venstrefoten.

– Han har vært ellevill, sa Petter Bø Tosterud, TV 2s ekspert på OBOS-ligaen, da Spiten-Nysæter ble byttet ut i det 63. minutt.

Tore André Flo<-Tore André Flo

Sogndal gikk på sitt andre strake tap.

Tidligere Stabæk-spiller utlignet til 2–2, før Thomas Roberts sikret Stabæks første seier på fem kamper med sin 2–3-scoring.

Vålerenga lå lenge under 1–0 mot Ranheim. Vegar Eggen Hedenstad og to ganger Ola Kamara sørget for 1–3-seier for Vålerenga. Kamara ble byttet inn for Mees Rijks like etter 70 minutter spilt, og brukte bare ett minutt på å finne nettmaskene.

Kongsvinger topper Obosligaen med 24 poeng – fire poeng foran Vålerenga og Moss på 3.-plass. Åsane, Sandnes Ulf Og Aasane ligger på de tre nederste plassene