Norge knuste et B-preget Sverige

EM ble aldri eventyret de norske spillerne drømte om. Allerede før tirsdagens kamp mot Sverige var det klart at Norge skulle reise hjem fra Tyskland etter kveldens kamp. Mot nabolandet måtte Jonas Willes menn klare seg uten stjernespiller Sander Sagosen. Han sto over med en skade, men fra tribunen så han er dominant norsk lag. – Vi spilte uten brems. Så er vi klar over at kampen var viktigere for oss enn dem, men vi ville vise at vi kan å spille håndball, sier Wille til NRK. – Dette var godt, det er alltid deilig å slå svenskene, sier keeper Torbjørn Bergerud. Alexander Blonz scoret hele elleve mål i kampen. – Han har hatt et bra mesterskap i et vanskelig mesterskap for oss, roser Wille. Sverige var allerede klare for semifinalen, og flere av deres beste spillere fikk begrenset med spilletid. Til pause var det derfor Norge som ledet 15–12. Utover i andre omgang fortsatte Norge å øke ledelsen. Norge har i tidligere mesterskap vunnet med elleve mål mot Russland, Østerrike og Polen. Det er den største seiersmarginen for de røde, hvite og blå. Mot Sverige så tidvis rekorden til å bli overgått, men Norge endte med en solid 33-23-seier. – De blir fullstendig utspilt av et aggressivt norsk forsvar, roste NRKs ekspert, Håvard Tvedten. Norge tok fire poeng i hovedrunden, hvor de ble nummer fem. To poeng bak Sverige, som altså er klar for semifinale.

Jan 23, 2024 - 23:30