Jæger avsluttet sesongen med andreplass – nå venter øreoperasjon

Henriette Jæger avsluttet en kjempesesong med andreplass på 400 meter i et stevne i Zagreb søndag. Hun løp inn til tiden 50,22 – den fjerde beste tiden i hennes karriere på distansen. En vanvittig sluttspurt på oppløpssiden tok henne opp på den nest gjeveste plassen på podiet. Jæger ble nummer to bak jamaicanske Stacey Ann Williams. Amerikanske Shamier Little ble nummer tre. Dette var det siste løpet for sesongen for Jæger, for nå venter en øreoperasjon for 21-åringen. – Jeg har slitt med øret i mange år, det er en trommehinne som ikke er som den skal, sa Jæger til NRK etter Diamond League-stevnet i Zürich tidligere denne uken. Operasjonen gjør at hun ikke får trent på tre-fire uker. 2024 har vært fullt av rekorder for Jæger. Senest i juli forbedret hun sin norske rekord på 400 meter med nesten ett sekund. Det var samtidig ny nordisk rekord- Under OL i Paris ble hun den første norske kvinnen til å løpe 400 meter i et OL. Der endte hun på åttendeplass i finalen.

Sep 8, 2024 - 19:30