Yndlingen Heggebø reddet Brann

5 months ago 50

(Brann – HamKam 1–0) «Hulken» Aune Heggebø (22) sørget for sesongens første hjemmeseier.

• Bilde av Fredrik Schjesvold
onsdag 17. april kl. 19:57

Etter 0–2-tapet mot Fredrikstad på eget gress i runde to, var det kun én ting som gjaldt for de over 15.000 fremmøtte på Brann Stadion:

Seier. Og det sikret superinnbytter og den lokale yndlingen Aune Heggebø for etter 81 minutter.

– Det er fantastisk! Det er selvfølgelig Hulken Heggebø, sier Knut Høibråten under Ballspark-sendingen på Bergens Tidende (BT).

– Det var dette vi snakket om. Ryktene har sagt at han er livsfarlig på trening, og her viser han det. Det er ikke tilfeldig at det er Heggebø som setter den i goalen, sier BT-ekspert Fredrik Haugen.

Kampens eneste VAR-sjekk kom da HamKams Marcus Sandberg var i duell med Emil Kornvig. Foto: Paul S. Amundsen / NTB

I forkant av 1–0-scoringen hadde Brann fått corner på corner, og sløst fryktelig med banedominansen.

Men det skulle løsne - til ellevill jubel for de utålmodige bergenserne på tribunen.

Etter drøyt åtte minutter på banen som innbytter banket Aune Heggebø sin andre eliteseriescoring for sesongen.

Bård Finne - i kamp med tre Kamma-spillere - sto for den målgivende.

Brann har syv poeng etter fire kamper, mens HamKam venter fremdeles på sesongens første ligaseier. De står med ett poeng etter fire kamper og har kun Tromsø under seg på tabellen.