Vålerenga stormer mot opprykk – klar seier mot bunnlaget

1 month ago 8

Fredrik Varfjell / NTB.Vålerengas Simen Juklerød under NM-kampen i fotball mellom Vålerenga og Tromsø på Intility Arena 1. mai. Foto: Fredrik Varfjell / NTB.

Vålerenga hadde små problemer med å slå Sandnes Ulf 2-0 da topp mot bunn møttes i 1. divisjon. Oslo-klubben suser i retning Eliteserien.

søndag 1. september kl. 16:29

Forskjellen mellom 1.-divisjonslagene var merkbar, selv om den var enda større da lagene møttes i Oslo. Da vant Vålerenga hele 8-0, og Mees Rijks scoret fire målene.

Søndag startet Rijks på benken og ble ikke byttet inn før det gjensto 20 minutter å spille. Da var kampen allerede mer eller mindre avgjort etter to scoringer tidlig i annen omgang.

50 minutter var spilt da Vålerenga tok ledelsen. Vegar Eggen Hedenstad slo et langt bananinnlegg fra høyre mot bakre stolpe, og der sto en totalt umarkert Simen Juklerød. Han fikk all verdens tid til å prikkskyte ballen i det lengste hjørnet på direkten med sin presise venstrefot.

13 minutter senere kom nummer to. Sandnes Ulfs keeper Serigne Mbaye ga en unødvendig retur fra en avslutning av Elias Hagen, og Magnus Riisnes var på plass og satte returen i mål mellom beina på Mbaye.

Vålerenga har vunnet 15 av 21 kamper og står med 48 poeng med ni kamper igjen å spille. Det skal mye til om det ikke blir en raskest mulig retur til det gjeveste selskap for Oslo-klubben. Sandnes Ulf forblir på sisteplassen og nærmer seg 2.-divisjon mer og mer for hver kamp som går.

Publisert: 01.09.24 kl. 16:29Oppdatert: 01.09.24 kl. 16:29