Ukens låter: Katy Perry, Ava Max og Kurt Nilsen

4 hours ago 3


 Andy Kropa / APJENTEKVELD PÅ BYEN: Katy Perry er aktuell med albumet «143», som er en passe teit forkortelse for «I love you». Foto: Andy Kropa / AP

… pluss det som kan være siste låt noensinne fra et av 90-tallets definerende band. Her er noe av det du kan høre på denne helgen.

fredag 20. september kl. 11:12

Katy Perry & Kim Petras – «Gorgeous»

Terningkast 3

Etter en unison og global tommel ned for den hule, kalkulerte og liksom-feministiske førstesingelen «Woman’s World», vil det være en overdrivelse å hevde at det knytter seg voldsomme forventninger til Katy Perrys nye album «143» (som teit nok er en forkortelse for «I love you»). Trøsten får være at det neppe kan bli verre. Kim Petras-samarbeidet «Gorgeous» lefler med trap-beats og «girls gone wild»-tematikk. Habilt gjennomført og kanskje ikke noe å bli direkte sur av, men det låter likevel fryktelig middelmådig og uengasjerende.

Jamie xx, Romy & Oliver Sim – «Waited All Night»

Terningkast 5

Melankoli og eufori møtes når Jamie xx samler de to andre medlemmene i The xx på det kanskje mest imøtesette sporet på det nye albumet «In Waves». Uttrykket er – som det meste Jamie foretar seg på egen hånd – hakket mer sprettent enn moderbandets typiske emo-pop, men dette er et kledelig og gledelig gjenhør med en gjeng som gjerne kan gjøre mer sammen snarest.

Kurt Nilsen & Bilal Saab – «Har bedt om en engel»

Terningkast 3

Hm, lukter det litt fisk av samarbeidet mellom Bergens mest jordnære sanger og Nord-Norges ivrigste haill-ambassadør? Det er i så fall helt naturlig: Kurt Nilsen er nemlig med i en kommende episode av NRK-serien «Her lukter det fesk», der Bilal fører an når våre to helter skal prøve seg på ørretfiske på Finnmarksvidda. Saab har nylig blitt pappa for første gang, og «Har bedt om en engel» er en fin, men nokså flat og banal hyllest til farsrollen, som nesten reddes i land – pun intended – av vokalinnsatsen til de to involverte.

Ava Max – «Spot a Fake»

Terningkast 1

Amerikanske Ava Max er fortsatt best kjent for treningssenter-lydsporet «Kings & Queens» og «Sweet But Pyscho», der vår egen Andreas «TIX» Haukeland var involvert på låtskriversiden. «Spot a Fake» er nok en runde med masete, fæl og 80-tallsdynket dansepop der alt som minner om særpreg, personlighet og glede er kirurgisk skåret bort. Fake kan du være selv, Ava.

St. Vincent – «Hombre Roto»

Terningkast 4

Den smått ikoniske indieartisten Annie Clark fortsetter å gå sine egne veier under navnet St. Vincent. Tidligere i år kom det kantete og industrielle albumet «All Born Screaming», der Nine Inch Nails og David Bowie i paranoid glam-modus var hørbare inspirasjonskilder. I november kommer albumet i spanskspråklig versjon, fordi… hvorfor ikke? Etter smakebiten «Hombre Roto» («Broken Man») å dømme, kan det bli verdt lytte til når den tid kommer.

Jane’s Addiction – «True Love»

Terningkast 5

LA-kvartetten Jane’s Addiction var en spydspiss i overgangen mellom 80- og 90-tallets alternativrock – en nihilistisk og groovy spydspiss innen sjangeren. Hvilket gjorde ideen om en turné med og ny musikk fra originalmedlemmene ekstra forlokkende. Hvilket gjør frontmann og vokalist Perry Farrells offentlige sammenbrudd på scenen forleden, der han klappet til gitaristen Dave Navarro, ekstra trist. Nå har bandet gitt ut det som kan bli deres siste låt, og den er fabelaktig – en seigtflytende, reflektert ballade som dirrer av nerve, der Farrell høres ut som en Paul Simon som har vokst opp på feil side av byen. Hvis dette skal vise seg å bli bandets svanesang, er det i så fall en verdig utgang.

Read Entire Article