U-landslaget svinger: Målfest og defensive problemer

4 months ago 39

LØFTET NORGE: Sivert Mannsverk kom inne etter pause. Her fra oppgjøret mot Foto: Carina Johansen / NTB

(Danmark U21 – Norge U21 3–3) U-landslaget leverte et godt vorspiel til lørdagens A-landskamp mot Danmark. Men de defensive feilene ødela.

• Bilde av Jostein Overvik
torsdag 6. juni kl. 19:55

Kortversjonen

• Norge U21 spilte 3-3 mot Danmark U21 i en treningskamp.
  • Bryan Fiabema scoret i åpningsminuttene, men defensive feil ødela for Norge.
  • Sivert Mannsverk og Joel Mvuka bidro med mål, men danskene utlignet kort tid etterpå.
  • U-landslaget forbereder seg nå til viktige kvalifiseringskamper for EM.

Allerede i åpningsminuttene ga Bryan Fiabema Norge ledelsen. Tromsøs Lasse Nordås var nær ved å øke ledelsen to ganger de første 20 minuttene av treningskampen i spanske Marbella.

Men i stedet utlignet Danmark etter en feil av midtstopper Leo Fuhr Hjelde. William Osula har ikke scoret mål på 21 kamper for Sheffield United i Premier League, men hadde ingen problemer med å plassere ballen bak keeper Leander Øy.

Osula fortsatte etter halvtimen. Den danske spissen satte inn et frispark fra 20 meter i Leander Øys «keeperhjørne». Den burde reservekeeperen til Sarpsborg 08 reddet.

Norge byttet seks spillere ved pause i 28 graders varme. Sivert Mannsverk kom inn. Norge løftet seg kraftig. Ajax-spilleren utlignet etter kvarters spill med en heading etter corner.

Joel Mvuka ga Norge 3–2-ledelse – mutters alene med keeper – etter et perfekt gjennomspill fra Lasse Nordås.

Men igjen var Norge i det gavmilde hjørnet. Danmark utlignet etter et svakt norsk forsvarsspill rett etterpå.

– Vi skal bygge videre på en positiv marssamling der vi slo Nederland borte etter bra prestasjon. Det var også en bra prestasjon hjemme mot San Marino, sa U-trener Jan Peder Jalland før kampen.

U-landslagets store mål er EM-sluttspillet i Slovakia neste sommer.

Norge ligger foreløpig ikke an til sluttspillplass etter fire seire på de seks første kampene, men ligger bare tre poeng bak gruppeleder Italia med en kamp mindre spilt.

U-landslaget skal ut i kvalifiseringskamper mot Latvia, Italia, Irland og Tyrkia i september og oktober.