To radiostasjoner nekter å spille Green Day

5 days ago 5


 Jon Olav Nesvold / NTBGreen Day med Billy Joe Armstrong i spissen i Oslo i 2017. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Norgesaktuelle Green Day har hisset på seg Las Vegas.

tirsdag 1. oktober kl. 10:19

Musikken til Green Day er bannlyst fra to radiostasjoner i Las Vegas etter at vokalist Billie Joe Armstrong (52) uttalte seg svært lite flatterende om byen.

Nyheten kommer samtidig som det er klart at de amerikanske rockerne er booket til Tons of Rock i Oslo neste sommer.

Bakgrunnen for radioboikotten er en konsert Armstrong gjorde i San Francisco i slutten av september. Han erklærte sin misnøye med at baseballaget fra hjembyen hans i California, Oakland, skulle flytte til Las Vegas. Etter å ha fyrt av en bredside mot lagets eier, John Fisher, lød det:

– Jeg hater Las Vegas. Det er det verste drittstedet i Amerika, sa Green Day-frontmannen fra scenen.

Det ble dårlig mottatt i nettopp Las Vegas. Der trakk radiostasjonen KOMP 92.3 all Green Day-musikken fra spillelistene og skrev: «Det er ikke oss, Billie, det er deg» på sin Instagram-konto – sammen med et bilde av bandet med «kansellert» over.

Les også: Green Day til Norge

Også en annen radiostasjon i Las Vegas, kalt X107,5, likte kommentarene til Armstrong dårlig. «Sin City hørte ham klart og tydelig, og nå bannlyser vi all Green Day-musikk», står det på hjemmesiden, ifølge NME.

– Armstrong har trampet over streken for Las Vegas-innbyggerne. Så vi bryter med Green Day. Bye bye, Billie, står det videre.

Rockeveteraner

Green Day fikk sitt store gjennombrudd med albumet «Dookie» i 1994. Albumet solgte i 20 millioner eksemplarer. Men det var bare starten. Bandet har siden solgt over 75 millioner album.

De er blitt nominert til den gjeve Grammy-prisen 20 ganger og har vunnet fem av dem.

Rockerne er kjent for energiske liveopptredener på store arenaer. De har vært på stor Europa-turné i sommer, men styrte unna Norge.

De har imidlertid besøkt Norge en rekke ganger, men siste gang de var i hovdstaden, var for syv år siden. Da var det Oslo Spektrum som fikk besøk. Så sent som i 2022 opptrådte de i Ålesund og Trondheim.

Green Day kan skilte med milliarder av streams. Blant deres mest kjente låter er «American Idiot», «Boulevard of Broken Dreams» og «Basket Case».

Read Entire Article