Tirsdag 28. mai: Dette har skjedd i natt

4 months ago 64


tirsdag 28. mai kl. 06:23
Foto: Mohamud Omer / AP / NTB
  • Bilde av Kari Aarstad Aase
  • Etter et enormt jordskjelv på Papua Ny-Guinea, hvor over 2000 mennesker ble begravet i jordskred, er anslagsvis 7900 mennesker i ferd med å evakueres fra seks rammede landsbyer. Myndighetene frykter nye skred.
  • Et luftangrep i Rafah drepte minst 45 personer i en teltleir for internt fordrevne, mange av de døde ble brent levende. FNs sikkerhetsråd skal holde et lukket krisemøte om angrepet. Israels statsminister Benjamin Netanyahu beskriver angrepet som en "tragisk feiltagelse" og sier at en etterforskning er igangsatt.
  • TikTok-profilen Sebastian Brevik, kjent som «Barisbrevik», opplevde at leiligheten hans i Oslo ble oversvømt etter et kraftig styrtregn. Han mistet elektronikk og utstyr verdt over 100.000 kroner og må nå finne et nytt sted å bo. Brevik, som har over 100.000 følgere på TikTok, er kjent for sine kontroversielle utsagn og deltagelse i TV-programmer.
  • Etter mandagens styrtregn i Oslo advarer kommunen mot bading grunnet risiko for tarmbakterier i vannet, som kan føre til oppkast og diaré. Fagansvarlig anbefaler å vente med bading til etter regnværet denne uken for å unngå sykdom.
  • Therese Johaug vurderer comeback i langrenn og avviser at konkurransenivået har steget siden hun la opp. Frida Karlsson og andre løpere mener at fellesstartene i langrenn ikke skiller utøverne like mye som før, noe som kan gjøre det vanskeligere for Johaug å dominere som tidligere.

Relaterte emner

Les også

Read Entire Article