Tidligere Vålerenga-profil i dopingtrøbbel

1 month ago 9


SVENSK FOTBALL: Aivi Luik spiller for tiden i BK Häcken. Foto: Adam Ihse/TT / TT Nyhetsbyrån / NTB

I april ble den tidligere Toppserie-spilleren Aivi Luik (39) suspendert for brudd på dopingreglementet.

torsdag 29. august kl. 12:08

Den tidligere Vålerenga- og Avaldsnes-spilleren ble utestengt i tre måneder for bruk av smertestillende midler – til tross for at hun ikke har blitt dopingtestet, ifølge The Guardian.

– Hele verdenen min stoppet opp, sier Aivi Luik.

Spilleren skal ha valgt å trekke seg fra den australske OL-troppen til Paris 2024 da hun mottok dopinganklagen. Hun skal ha vært redd for at en eventuell dopingsak skulle skade lagets muligheter i mesterskapet.

– Jeg vet at uansett hvor hardt jeg forsøkte, så hadde jeg ikke klart å være på mitt beste, som er det som trengs av alle utøverne i laget, sier hun i podcasten «The Sports Ambassador».

Nado Italia skal ha hevdet at dersom Luik hadde blitt testet for stoffet etter en kamp, ville hun ha slått positivt ut på en dopingprøve.

– Det som har skjedd med Aivi, er at hun potensielt hadde stoffet i kroppen sin, for hun tok jo stoffet, men uten en positiv test burde hun aldri blitt straffeforfulgt for dette, sier forsvarer Alexis Schoeb.

Den australske landslagsspilleren fikk en betennelsesdempende sprøyte for en ryggskade i 2022, da hun spilte for den italienske klubben Pomigliano. Det smertestillende midlet var godkjent for bruk, men inneholdt et stoff som er forbudt «under konkurranse». I fotball betyr det dersom det blir brukt på kampdag.

Luik fremmet saken for den italienske domstolen, uten mehold i saken. Nå skal hun vurdere å ta saken videre til den internasjonale voldgiftsretten for sport i Sveits.

Publisert: 29.08.24 kl. 12:08Oppdatert: 29.08.24 kl. 12:08

Relaterte emner

Read Entire Article