Tidenes sjanse!

4 months ago 43


Aldri har det ligget bedre til rette for Casper Ruud i favoritturneringen French Open.

Casper Ruud vant i Geneve. Nå venter Paris. Foto: FABRICE COFFRINI / AFP / NTB
tirsdag 28. mai kl. 10:02

I en mannsalder har få navn dominert internasjonal herretennis. Etter at Roger Federer la opp og Rafael Nadal fikk tilbakevendende skadeproblemer, har Novak Djokovic på egen hånd sørget for å holde fast ved at «de gamle er eldst».

Det har den yngre generasjonen fått merke. Det norske håpet står med tre av tre tapte Grand Slam-finaler mot veteranene.

Men denne sesongen ser det omsider ut til å være reell forandring på gang.

Gruskongen Rafael Nadal spilte trolig sin siste French Open, etter store skadeproblemer. Det ble tårevått da han røk it med en gang mot Alexander Zverev.

Rafael Nadal røk ut mot Alexander Zverev. Foto: Jean-Francois Badias / AP / NTB

Novak Djokovic har ikke vært i nærheten av seg selv i 2024. Senest i den siste oppkjøringsturneringen i Geneve - som Casper Ruud vant - klarte Djokovic å rote seg bort mot langt mindre meritterte Tomas Machac. Akkurat nå fremstår serberen langt unna den grusformen som trengs for å forsvare tittelen fra i fjor.

Det betyr ikke at 2024-utgaven på noen måte er smooth sailing for Ruud. Snarere tvert imot. Aldri har feltet vært mer åpent enn det er i år, og også spillere bak de best rangerte kan bli skikkelig skumle.

Jannik Sinner og Carols Alcaraz er trolig de aller største favorittene, selv om det fortsatt er Djokovic som er seedet som nummer én.

 Rett bak der er Ruud blant en håndfull spillere med realistiske muligheter til å kunne nå helt opp. Andrej Rubljov og Stefanos Tsitsipas er andre spillere i det sjiktet. Blant øvrige høyt seedete spillere finner vi Daniil Medvedev og Hubert Hurkacz. 

Som kjent har underlaget veldig mye å si i topptennisen, og det er hevet over tvil at grusen passer Ruud utmerket. Slik sett er denne sesongen ekstra interessant, gitt at også sommerens olympiske leker skal arrangeres samme sted.

Det som gjør det litt ekstra vanskelig å spå Casper Ruuds sjanser denne sesongen, er at han veksler mye i prestasjonene. Seieren i Geneve var definitivt en selvtillitsboost. Ved å vinne i Barcelona tidligere år, klarte nordmannen for første gang å vinne en «500-turnering». Alle de øvrige elleve titlene har vært i 250-turneringer. 

På Roland Garros har Ruud som kjent tatt seg til finalen to ganger tidligere, senest i fjor. Derfor er det ikke så rart at forventningene og spenningen stiger litt ekstra nå som feltet ser litt mer menneskelig ut.

Hva tenker du?Hvordan går det med Ruud i French Open?aAlle gode ting er...fire! Han vinner!bDessverre ikke best når det gjeldercTennis er for spesielt interesserte.

Fortsatt er det fryktelig mye som skal klaffe dersom han endelig skal få løfte et trofé på aller øverste hylle. Men én ting vil være annerledes dersom Casper Ruud skulle klare spille seg frem til finalen nok en gang. I så tilfelle vil han for første gang ikke være en åpenbar underdog. Det kan selvsagt slå begge veier, men forhåpentligvis kan det være byggende.

De neste dagene kan gi oss høye topper eller en altfor tidlig dyp dal, men for øyeblikket er håpet mer rødt, hvitt og blått enn noen gang før.

Det er i seg selv en spenningsgarantist.

PS. Turneringen i Paris innleder Casper Ruud mot brasilianske Felipe Alves. Kampen er beregnet å starte klokken 1330.

Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.

Read Entire Article