Tennisstjernen forsvant: Anklages for milliontyveri og skattejuks

4 months ago 60


BORTE: Den italienske tennisspilleren Camila Giorgi må møte for retten i Italia i juli. Her fra en turnering i USA i mars. Foto: Mark J. Terrill / AP / NTB

Den italienske tennisspilleren Camila Giorgi (32) forsvant og la opp. Nå er hun i trøbbel.

  • Bilde av Camilla Vesteng
tirsdag 21. mai kl. 06:51

Kortversjonen

  • Den italienske tennisspilleren Camila Giorgi anklages for å ha stjålet møbler for rundt en million kroner fra et leid hus i Toscana i Italia.
  • Giorgi etterforskes for flere saker, også skattemyndighetene er etter henne.
  • Giorgi må møte for retten i Vicenza 16. juli i en sak om falske covid-vaksiner sammen med sangeren Madame.

Det siste Giorgi gjorde på tennisbanen var å tape mot verdensener Iga Swiatek i to strake sett i Miami Open i mars. Siden har ingen, iallfall få, sett henne.

Den spanske storavisen Marca omtaler det som en mystisk forsvinning. Det hevdes at hun har flyttet til USA med sin argentinske trenerfar Sergio Giorgi.

Camila Giorgi er anklaget for å ha stjålet møbler for rundt én million kroner fra et hus hun leide i Calenzano i Toscana i Italia.

– Halvparten av møblene våre er borte. Persiske tepper, fine møbler og til og med et antikk bord som veier et halvt tonn. Vi snakker skader mellom 700.000 og 1,4 millioner kroner, sier huseieren til storavisen La Repubblica.

TRIUMF: Camila Giorgi med trofeet etter turneringsseieren i Montreal Open i 2021. Foto: Minas Panagiotakis / AFP / NTB

Den italienske 32-åringen har spilt inn 68,6 millioner kroner i premiepenger i løpet av karrieren. Hun var nummer 116 i verden og hadde ikke sagt noe om at hun vurderte karrierestopp, før det plutselig var over for to uker siden.

– Det er mange usannheter om meg. Men jeg bekrefter det: Jeg trekker meg tilbake, delte tennisspilleren og modellen på sine sosiale medier for en uke siden.

Huseieren i Toscana sier han har vært i kontakt med faren.

– Jeg skrev til ham at vi må få tingene våre tilbake. Han svarte på en foraktelig måte at det var gjenstander av liten verdi. Dette er hatefull oppførsel overfor sånne som meg, som lider økonomisk, men også blir følelsesmessig skadet, sier huseieren.

Camila Giorgi har vunnet fire WTA-turneringer.

Ifølge den italienske avisen La Gazzetta dello Sport etterforskes hun nå av italienske skattemyndigheter for «hull» i sine skatteforpliktelser.

Men det stopper ikke der. Giorgi må møte for dommeren i Vicenza 16. juli for en sak om falske covid-vaksiner, sammen med sangeren Madame.

  • For de som fortsatt spiller tennis, så er French Open i gang med kvalifisering i Paris. Første runde starter søndag.
Read Entire Article