Trump-leiren kaller filmen «The Apprentice» for ondsinnet søppel

2 hours ago 3


Ali Abbasi skildrer i filmen «The Apprentice» den unge Donald Trump (Sebastian Stan, til høyre) og hans læremester, den mafia-involverte advokaten Roy Cohn (Jeremy Strong). Foto: Pief Weyman / Briarcliff Entertainment via AP / NTB

Donald Trumps valgkampstab kaller filmen «The Apprentice» for søplete og full av sensasjonslystne løgner.

lørdag 12. oktober kl. 21:58

Filmen, som handler om Trumps liv i New York på 1970- og 80-tallet, hadde premiere i USA fredag.

Trumps medarbeidere langer ut mot filmens regissør, dansk-iranske Ali Abbasi, og sier filmen er ondsinnet og ærekrenkende.

– Dette søppelet her er ren fiksjon, med sensasjonslystne løgner som for lengst er blitt oppklart, sier Steven Chung, talsmann for Trumps valgkampstab.

Regissør Abbasi tar ikke kritikken særlig tungt.

–⁠ Hvis begge sider blir sure, så må vi jo ha gjort noe rett, sier han til CNN.

 Pief Weyman / Briarcliff Entertainment via AP / NTBMaria Bakalova som Ivana Trump og Sebastian Stan som Donald Trump i en scene fra «The Apprentice». Filmen har premiere i Norge 18. oktober. Foto: Pief Weyman / Briarcliff Entertainment via AP / NTB

Abbasi sier han har fått kritikk fra de liberale for ikke å ha vært kritisk nok mot Trump samtidig som Trump-leiren kritiserer filmen for å være for kritisk mot presidentkandidaten.

Han antyder også at mange dem som kritiserer filmen, kanskje ikke har sett den.

– Nylig så Roger Stone filmen, han støtter jo Trump og er en av hans gamle venner. Han likte filmen og roste oss for portrettet av Roy Cohn, sier Abbasi. Roy Cohn var advokat og Trumps mentor i hans unge år.

«The Apprentice» er en fiksjonsfilm som er basert på Trump og hans forhold til Cohn. Filmen følger Trump fra hans ungdom og veien inn i forretningsimperiet han etter hvert bygde opp. Trump selv har ennå ikke uttalt seg om filmen.

Da «The Apprentice» hadde verdenspremiere i Cannes i mai, pusset Trump advokatene sine på Abbasi og filmselskapet. Det tok lang tid å få avklart distribusjonen i USA, der mange er redde for å havne i unåde hos den republikanske presidentkandidaten.

Filmen kommer på norske kinoer 18. oktober.

Read Entire Article