Supporter må i retten etter blusskasting

4 months ago 55


Politiet vil straffe fem supportere etter at det ble kastet bluss på banen under lokaloppgjøret mellom FFK og Sarpsborg 08. Minst én må i retten.

torsdag 30. mai kl. 14:44

Det bekrefter politiadvokat John Skarpeid ved Fredrikstad politikammer.

Personen som må møte i retten sto blant Sarpsborgs supportere. Han ble bøtelagt med 13.000 kroner.

– Han har ikke svart og dermed ikke vedtatt forelegget. Saken er sendt videre til retten og skal opp i Fredrikstad 16. august, sier Skarpeid.

I saken henvises det til «Straffeloven paragraf 181 første ledd»:

«For ved slagsmål, støy eller annen utilbørlig adferd å ha forstyrret den alminnelige fred og orden.»

BLUSSBØTER: Slik så det ut i starten av kampen mellom Fredrikstad og Sarpsborg 08. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Det påpekes at vedkommende «viftet rundt seg med et påtent nødbluss, før han kastet det ned på fotballbanen slik at dommeren midlertidig måtte stanse kampen. Handlingen medførte skader på kunstgressbanen.»

Påtalemyndigheten sitter på videobevis og mener at straffskyld i denne saken kan bevises utover enhver rimelig tvil.

– Han er tidligere straffet for noe tilsvarende i 2021. Da vedtok han forelegget. Det gjaldt også blussing som resulterte i branntilløp i en kamp mellom Sarpsborg og Lillestrøm. Nå har han fått et nytt forelegg, sier Skarpeid.

Han bekrefter at tre personer har godtatt et forelegg, mens en av dem har fått et endret forelegg han ennå ikke har tatt stilling til. Politiadvokaten vil ikke bekrefte at samtlige av disse er Sarpsborg-supportere.

– Hva er grunnlaget for størrelsen på boten?

– Vi har erfaring med slike saker. Det har vært prøvd i domstolen tidligere, dermed har vi kunnskap om hvordan domstolen ser på tilsvarende saker når det gjelder kasting av bluss og faren det medfører.

Read Entire Article