Stygg De Ligt-tabbe for andre kamp på rad: – Grusomt

1 month ago 11


 MAURICE VAN STEEN / EPA / NTBFORTVILTE: Matthijs De Ligt hang med hodet etter å ha forært Denis Undav og Tyskland 1–1-målet på håpløst vis. Foto: MAURICE VAN STEEN / EPA / NTB

(Nederland – Tyskland 2–2) Manchester United-stopperen Matthijs De Ligt har lagt bak seg to marerittkamper for det nederlandske landslaget.

tirsdag 10. september kl. 22:43

25-åringen fikk fornyet tillit til tross for at han hadde en svært uheldig involvering i forkant av det andre baklengsmålet mot Bosnia lørdag.

Nederland vant riktignok kampen 5–2, men De Ligt måtte tåle mye kritikk etter lørdagens kamp.

– Jeg burde ha gjort det bedre, og jeg vet det. Jeg burde ha klarert ballen, men så nølte jeg. Det er bare dritt, sa De Ligt etter kampen i helgen.

 Piroschka Van De Wouw / Reuters / NTBTABBE: Matthijs De Ligt (delvis skjult) ser Edin Dzeko sette inn Bosnias andre scoring i helgen. Foto: Piroschka Van De Wouw / Reuters / NTB

Tirsdag var han nok en gang i startoppstillingen da Nederland fikk besøk av Tyskland i Amsterdam.

Oransjedrøyene fikk en drømmestart da Tijani Reijnders sendte vertene i føringen før det var spilt i to minutter.

Men så tabbet Matthijs De Ligt seg ut nok en gang.

38 minutter ut i kampen spilte han – mer eller mindre upresset – ballen rett i føttene til Jamal Musiala. Få sekunder senere satte Denis Undav inn 1–1 for Tyskland.

– Det er en dødelig tabbe. For et smertefullt øyeblikk for De Ligt. Det er ikke første gang dette har skjedd med ham, kommenterte NOS-kommentator Jeroen Elshoff.

Og på overtid sendte Joshua Kimmich gjestene i føringen – og kampen var snudd.

Da hadde Nederland-sjefen Ronald Koeman fått nok. De Ligt kom aldri ut på banen igjen etter pause – noe nederlandske medier omtaler som «ydmykende».

United-spilleren ble erstattet av Brighton-stopper Jan Paul van Hecke.

 NICOLAS TUCAT / AFP / NTBNederland-legenden Ronald Koeman er sjefen på landslaget. Foto: NICOLAS TUCAT / AFP / NTB

– Tidlig i kampen hadde han en ganske lik situasjon, hvor han ga bort ballen med en feilpasning. Så skjer det igjen. Det er grusomt for De Ligt, men toppidretten er nådeløs. Da er det over, uttalte tidligere landslagsspiller og NOS-ekspert Pierre van Hooijdonk.

Allerede før kampen fryktet han at én feil til kunne være kroken på døra for De Ligt på landslaget – i hvert fall for en stund.

Og etter tabben kom byttet nesten umiddelbart.

– Det er logisk også. Vi synes alle at De Ligt er en fantastisk spiller, men hvor ofte har ikke dette skjedd for Nederland? Det har alltid vært i avgjørende øyeblikk også. På et tidspunkt er det slutt, spesielt når du har så gode konkurrenter, sa eksperten i pausen.

Denzel Dumfries pirket i det minste inn 2–2 for Nederland fem minutter ut i andre omgang.

Kampen endte dermed uavgjort og de to lagene står dermed begge med fire poeng etter to kamper.

Read Entire Article