Støre og Kjerkol møter pressen

5 months ago 40


Jonas Gahr Støre har konkludert med at Ingvild Kjerkol ikke kan være helseminister. – Jeg er oppriktig lei meg, sier statsministeren om avgjørelsen.

Publisert: Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

Det var klagenemnda ved Nord universitet som torsdag kom til konklusjonen om at Kjerkol har fusket i sin masteroppgave.

– Jeg har kommet frem til at Kjerkol bør gå av som statsråd, sa Støre.

– Konklusjonen er at det er svært vanskelig å få utført den krevende jobben som helseminister, sa Støre om sin avgjørelse.

Fredag formiddag innkalte Kjerkol og Støre til pressekonferanse på kort varsel. De møtte pressen på Statsministerens kontor klokken 10.30.

TV 2 skriver at de har sett vedtaket fra nemnda.

«Fusk i form av plagiat i et omgang som her, kan ikke ha oppstått uten forfatterens kunnskap til handlingen totalt sett. Selv om nemnda kan være enige i at det i enkelte tilfeller kan være mulig å miste oversikt over kildene, kan ikke dette gjøres gjeldende over såpass mange treff som nemnda har vist til. Nemnda for studentsaker har dermed kommet til at Kjerkol har fusket forsettlig.» siterer TV 2 fra nemndas avgjørelse.

Både Støre og Kjerkol bekreftet på pressekonferansen at nemnda har konkludert med at de mente at Kjerkol fusket.

Kjerkol leverte oppgaven sammen med en medstudent.

– Vi har ikke hatt til hensikt å plagiere andres arbeid, nemdnda har behandlet oss som andre studenter. Det er veldig vondt å ikke bli trodd, sa Kjerkol.

Droppet Debatten på NRK

Kjerkol selv ville ikke kommentere saken da hun var i Stortinget torsdag. Hun sa da at hun da ikke hadde fått lese begrunnelsen fra nemnda.

Torsdag ettermiddag deltok hun på et lenge planlagt møte på Statsministerens kontor.

NRK meldte at Kjerkol ville delta på Debatten torsdag kveld om hun hadde fått begrunnelsen for nemndas avgjørelse i tide til programmet.

Utpå kvelden kom beskjeden om at helseministeren likevel ikke ville delta. Det er ikke kjent om det betyr at Kjerkol fortsatt ikke har fått lese begrunnelsen for hvorfor mastergraden hennes nå er underkjent.

Kjerkol avlyste møte

Kjerkol skulle egentlig deltatt på et offentlig arrangement fredag morgen klokken 9. Hun skulle lagt ned grunnsteinen for Ny sikkerhetspsykiatri på Ila i Bærum.

Der ville det trolig møtt opp et stort pressekorps. Men under to timer før arrangementet skulle starte, kom meldingen om at Kjerkol likevel ikke ville dukke opp.

Statssekretær Ellen Rønning-Arnesen steppet inn.

Støre møter pressen

Statsrådene har normalt noen faste programposter på fredager. Klokken 11 er det statsråd på Slottet.

I kong Haralds sykefravær er det kronprins Haakon som leder statsrådet.

Støre har også en annen programpost fredag.

Klokken 11.45 tar han imot Spanias statsminister Pedro Sánchez. Det skjer i regjeringens representasjonsanlegg i Parkveien like bak Slottet.

De to skal blant annet diskutere situasjonen i Midtøsten. Sánchez vil anerkjenne Palestina som selvstendig stat og prøver å få med seg flere europeiske land.

Statsministerens kontor har varslet et kort pressetreff etter møtet. Der ville Støre trolig fått spørsmål om han fortsatt har tillit til Kjerkol.

Det vil nå bli avklart på pressekonferanse klokken 10.30.

Read Entire Article