Gasslekkasje på Mongstad – flere ansatte er evakuert

2 hours ago 2


Det lekker butangass fra et rør på Mongstad, melder politiet. Ingen skal være skadet, og ansatte som ikke har kritiske funksjoner er evakuert.

 Rodrigo Freitas / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Politiet fikk melding om lekkasjen søndag klokken 17.35.

– Det er foreløpig ikke vurdert som nødvendig med evakuering av andre. Anlegget har iverksatt tiltak i henhold til eget planverk, skriver Vest politidistrikt til pressen.

Ansatte som ikke har kritiske funksjoner er evakuert. Ifølge NRK er det snakk om 115 personer. I tillegg er det opprettet en sikkerhetssone på 300 meter rundt lekkasjen. Nødetater er på stedet.

– Det fremstår som det er en grad av kontroll på stedet, men det er en veldig brannfarlig gass og lekkasjen er ikke stanset, skriver politiet i en oppdatering klokken 18.42.

Det spyles vann mot lekkasjen, og det jobbes med å få kontroll. Det er ikke kjent hvorfor lekkasjen har oppstått. Politiet har fått opplyst at det er et rør som lekker, men vet ikke størrelsen på verken røret eller lekkasjen.

Mongstad er et industristed i Alver kommune i Vestland, og her ligger blant annet Norges største oljeraffineri. Utsiden av gjerdet ved anlegget vurderes som sikker sone, skriver politiet.

Read Entire Article