Stine Bredal Oftedal etter drømmeavslutningen: – Jeg er lettet

1 month ago 11


 Beate Oma Dahle / NTBTAKKER ALLE: Stine Bredal Oftedal har landet etter OL-gullet – og takker alle som har vært med på hennes reise på toppnivå de siste 15 årene. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Hun er fortsatt overveldet etter at karrieren endte med OL-gull. Men suksessen har hatt en pris.

mandag 2. september kl. 23:06

Kortversjonen

  • Stine Bredal Oftedal avsluttet sin håndballkarriere med OL-gull og føler seg lettet.
  • Hun ser frem til et normalt liv.
  • Hun giftet seg nylig med Rune Dahmke og bor nå i tyske Kiel, hvor ektemannen fortsatt spiller håndball.
  • Hun reflekterer over minner fra sin 15 år lange karriere og sin tid som landslagskaptein.

– Til tider har hele sirkuset kjentes tungt å ha på skuldrene. For å være ærlig så føler jeg meg lettet over at jeg er ferdig, skriver hun i et Instagram-innlegg som ektemannen Rune Dahmke har delt. Selv har Norges mangeårige landslagskaptein bare en lukket profil.

– Stine velger alltid å være privat her, men jeg føler at denne fortjener å bli sett, skriver Dahmke.

Paret giftet seg allerede uken etter at Norge slo Frankrike i OL-finalen 10. august. Nå er hun i gang med et nytt liv i Kiel. Dahmke spiller videre for den nordtyske byens håndballstolthet.

Bredal Oftedal takker broren Herman for en liten syrlighet.

– Broren min sa at jeg akkurat nå lever på toppen, og at det bare kan gå nedover. Han har et poeng, skriver Stine Bredal Oftedal.

Hun la opp etter en helt maksimal avslutning av karrieren. Etter en problematisk sesong vant Györ Champions League i hennes aller siste klubbkamp i juni. To måneder etter gjentok historien seg med Norge i OL.

– De siste månedene har gitt mer enn jeg noen gang turte å drømme om. Håndball har gitt meg mer enn jeg har turt å drømme om. Men samtidig: Jeg har alltid trodd at et normalt liv kan være vakkert. Og jeg kan ikke vente med å se hva et normalt liv inneholder, sier hun.

For første gang kan hun ta inn over seg alle opplevelsene fra en 15 år lang karriere på toppnivå. Hun fyller 33 år senere i september.

Men Stine Bredal Oftedal er ikke sikker på om hun igjen får oppleve det samme på andre områder i livet.

Oftedals internasjonale titler

Ett OL-gull, tre VM-gull og fem EM-gull. Har også vunnet gull i junior-VM og junior-EM med Norge. Tre seire i Champions League med Györ. Kåret til verdens beste spiller av det internasjonale håndballforbundet i 2019.

– For meg er det mest spesielle med å spille i et lag at vi ser hver andre på vårt aller beste, men også på det aller verste. Kommer du noen gang igjen til å oppleve folk på denne måten. Jeg er usikker. Vi lever så rare liv, reiser rundt, gjør nye mennesker til våre mennesker, for kortere eller lengre perioder. Er det noe jeg savner så er det det. Det er dem, uttrykker Stine Bredal Oftedal.

Hun takker alle som har vært med på ferden.

Bredal Oftedal har spilt 269 landskamper for Norge siden 2010. De siste ni årene har hun vært kaptein. Under EM i november og desember tar Henny Reistad over rollen.

Read Entire Article