Sørger over sine døde venner: – Skulle bare kjøre en runde

4 months ago 31


I skolegården har både voksne og ungdommer samlet seg for å minnes de avdøde tenåringene. Foto: Stefan Jerrevång/AFTONBLADET

De tre tenåringene minnes av lokalsamfunnet.

  • Bilde av Oscar Strøm Korsnes
torsdag 23. mai kl. 09:04

Tre tenåringer omkom tirsdag kveld i en trafikkulykke i Norrköping i Sverige.

En venn av de involverte besøkte minnestedet onsdag. Han forteller til Aftonbladet at tenåringene i bilen pleide å tilbringe en del tid sammen.

– Jeg tror de bare skulle kjøre en runde fordi de var lei av å spille fotball, sier han til avisen.

Det var fem personer i bilen da ulykken inntraff. To gutter og én jente mistet livet. To andre tenåringer behandles på sykehus, og tilstanden beskrives som stabil.

16-åringen Aftonbladet har snakket med sto nærmest de to avdøde guttene. Han beskriver de som snille og glade bilinteresserte gutter. Begge med flere fremtidsplaner. Den ene tenåringen ønsket å bli mekaniker, mens den andre alltid hadde ønsket å stifte familie.

Veien ble sperret og nødetatene jobbet på stedet tirsdag kveld. Foto: Jeppe Gustafsson

– Det er tragisk og trist. Det er sånn man ser på nyhetene og tenker «oi». Men så er det faktisk folk du kjenner. De hadde så utrolig mye igjen av livet.

Tok fyr

Sent tirsdag kveld kjørte bilen med de tre passasjerene av veien. Bilen endte i en nærliggende skog, og tok deretter fyr.

De to andre ungdommene i bilen ble sendt rett til sykehus etter ulykken.

Ungdommenes kompis forteller til Aftonbladet at han har snakket med en av de som overlevde onsdag. Ifølge han har han det vondt, men syns det vanskeligste er å ha sett alt som har skjedd

Brent bakke er alt som er igjen etter ulykken. Foto: Stefan Jerrevång/AFTONBLADET

– Dette er skikkelig mørkt. Det er mange familier som vil huske denne kvelden med gru, sa politiets talsperson Johnny Gustavsson tirsdag.

Politiet meldte tidlig tirsdag at ulykken var alvorlig.

Samlet på skolen

Etter ulykken har EPA-traktorene til de involverte blitt stående i skolegården. Disse har ungdom fra byen nå samlet seg rundt, og pyntet med blomster og plakater.

– Elevene har tatt initiativ til å pynte disse bilene, og har siden valgt å komme hit for å minnes sine venner, forteller skolens rektor, Carita Johansson til Aftonbladet.

Det svenske flagget henger også på halv stang, dagen etter ulykken.

Rektoren beskriver området som et sted der alle kjenner alle.

For å hedre de omkomne ungdommene skal de nå kjøres minnetog med EPA-traktorer fra Mosstorpskolan til Norrköping.

Read Entire Article