Shakira etter skattetrøbbelet: – Betalte mye mer enn jeg skulle

1 month ago 9


 Vianney Le Caer / AP / NTBShakira på rød løper i 2023. Foto: Vianney Le Caer / AP / NTB

46-åringen hevder seg «brent på bålet» av spanske skattemyndigheter.

fredag 6. september kl. 09:24

Kortversjonen

  • Shakira forsvarer seg mot skattesvindelanklager i et åpent brev.
  • Hun sier hun gikk med på forlik for å beskytte sine to sønner.
  • Shakira hevder spanske skattemyndigheter har konstruert en historie.
  • Artisten mener hun betalte mer skatt enn påkrevd og har fulgt sine skatteforpliktelser.

I et åpent brev publisert i den spanske avisen El Mundo, forsvarer Shakira (46) seg mot anklagene om skattesvindel som hun nylig inngikk forlik om.

Den colombianske superstjernen hevder hun kun gikk med på forliket for å beskytte sine to unge sønner, skriver People.

– Jeg vil etterlate mine barn arven av en kvinne som forklarte sine grunner rolig og til sin egen tid, når hun anså det nødvendig, ikke når hun ble tvunget til det, skriver Shakira i brevet.

Les også: Shakira har inngått avtale med skattemyndighetene

46-åringen ble i 2018 anklaget for skattesvindel av spanske myndigheter, som hevdet hun skyldte nesten 16 millioner dollar i ubetalt inntektsskatt. I november 2023 inngikk hun et forlik som innebar en bot på 7,5 millioner dollar.

Sier hun betalte mer

I brevet skriver Shakira at spanske skattemyndigheter ville «brenne henne på bålet» for å gjenoppbygge sin egen troverdighet. Hun hevder de har laget en «oppkonstruert historie» om hennes skatt, skriver People.

– De ville få offentligheten til å tro at jeg ikke betalte skatt, når sannheten er at jeg betalte mye mer enn jeg skulle, sier hun.

 JOSEP LAGO / AFP / NTBShakira etter et rettsmøte i Barcelona i november 2023 i forbindelse med skattesaken. Foto: JOSEP LAGO / AFP / NTB

Popstjernen forklarer at da hun begynte å date fotballspilleren Gerard Piqué i 2011, ønsket hun at forholdet skulle «blomstre». Siden Piqués arbeidsforpliktelser holdt ham i Spania, gjorde hun en innsats for å tilbringe tid der.

– Det som virket som en høflig måte å formalisere min situasjon på, viste seg å være en felle, skriver Shakira.

Hun påpeker at hun kun tilbrakte 73 dager i Spania i 2011, mens loven krever minimum 183 dager for å være skattepliktig.

– En person som tilbringer tiden sin på turné rundt i verden kan ikke ha til hensikt å være skattepliktig et sted bare fordi personen de er i et forhold med på det tidspunktet bor der, hevder artisten.

Et vanskelig år

Shakira beskriver 2023 som et vanskelig år, hvor mediene fulgte hennes hvert skritt for å fange henne i å «bryte sammen» under rettssaken og det mye omtalte bruddet med Piqué.

Shakira hevder at hun alltid har oppfylt sine skatteforpliktelser, og at andre etater ikke har funnet noen problemer. Hun mener spanske myndigheter ville ha «jakttrofeer» for å gjenoppbygge sin troverdighet.

Les også: AFP: Spania henlegger ny svindelsak mot Shakira

– Ingen kan skrive min historie for meg. Akkurat som med sangene mine, synger jeg for å leve fredelig igjen, for å snu siden, avslutter Shakira.

Read Entire Article