Sergio Pérez hardt presset: – Utrolig klønete

3 months ago 23


Sergio Pérez (34) gled ut av den våte banen og også kvalifiseringen på Silverstone.

lørdag 6. juli kl. 17:15

Tre briter starter først søndag: George Russell foran Mercedes-kollega Lewis Hamilton og med Lando Norris (McLaren) på 3. plass. Det er første gang siden 1968 med tre briter først! Max Verstappen er nummer fire.

Nå går ryktene om at Pérez’ nye toårskontrakt med Red Bull kan bli terminert. Meksikaneren ble utslått i Q1 av kvalifiseringen for søndagens Storbritannia Grand Prix.

– Utrolige klønete, sier Viaplays ekspertkommentator Stein Pettersen.

– Han har alt å tape og så gjør han en amatørfeil, fortsetter han.

– Er han også ute av Forme l1? spør kollega Atle Gulbrandsen på direkten.

For en måned siden ble det kjent at Red Bull hadde bestemt seg for å fortsette med Sergio Pérez som Max Verstappens teamkollega.

– Han går ikke ut av bilen en gang. Han har ikke lyst til å se teamfolkene i ansiktet, sier Stein Pettersen på sendingen.

– Han er desperat nå. Det er en misere av dimensjoner vi er vitne til.

Samtidig er det uklart hvem Red Bull i så fall kan hente inn som erstatter om de skulle vrake Sergio Pérez. Liam Lawson fra New Zealand blir nevnt og skal visstnok teste neste uke. RB-føreren Daninel Ricciardo nevnes også.

– Dette er mest trist. Det er bevis på at Red Bull har gjort feil, fastslår Stein Pettersen, som hele tiden har vært kritisk til at gull-teamet tviholder på Pérez.

Ferraris Charles Leclerc hadde også en tung dag og ble slått ut som 11. mann i Q2.

Det har vært fire ulike førere fra fire ulike team som har hatt pole position de fire siste løpene før Silverstone-helgen: Leclerc, Russell, Norris og Verstappen. Og nå Russell igjen.

Lando Norris drømmer om å bli en britisk vinner av Silverstone-løpet søndag. Lewis Hamilton i 2021 er siste britiske vinner.

Siste ti vinnere av Storbritannia Grand Prix: 2014, 2015, 2016 og 2017: Lewis Hamilton, 2018: Sebastian Vettel, 2019, 2020, 2021: Lewis Hamilton, 2022: Carlos Sainz, 2023: Max Verstappen.

Read Entire Article