Scarlett Johansson ut mot OpenAI : – Jeg ble sjokkert og sint

4 months ago 36


HOLLYWOOD-STJERNE: Scarlett Johansson på George og Amal Clooneys prisutdeling The Albies i september i fjor. Foto: ANGELA WEISS / AFP

Skuespilleren sier selskapet har laget en AI-stemme som er «skummelt lik» hennes egen.

  • Bilde av Ingrid Hovda Storaas
tirsdag 21. mai kl. 03:07

– Da jeg hørte den frigitte demoen, ble jeg både sjokkert og sint over at Altman valgte å gå for en stemme som hørtes så skummelt lik ut som min at hverken mine nærmeste venner eller nyhetsmedier kunne høre forskjellen, sier Hollywood-stjernen i en uttalelse til amerikanske medier.

Hun viser til Sam Altman. Han er sjef for selskapet OpenAI, som er ledende innen kunstig intelligens.

Mandag sa selskapet at de har valgt å midlertidig fjerne en av fem stemmer som folk kan velge å snakke med i deres nye AI-modell GPT 4o, stemmen «Sky».

GPT 4o ble lansert forrige uke, og blir fremhevet som en AI-modell man faktisk kan ha en samtale med:

– Ikke en imitasjon

Ifølge AP skjedde dette etter at flere påpekte at den lignet stemmen til den Scarlett Johansson.

Dette avviser OpenAI.

– Vi mener at AI-stemmer ikke med vilje skal etterligne den spesifikke stemmen til en kjendis. Skys stemme er ikke en imitasjon av Scarlett Johanssons, den hører til en annen profesjonell skuespiller som bruker sin naturlige stemme, skriver selskapet i en uttalelse.

Hevder OpenAI kontaktet henne

Scarlett Johansson, som selv ga stemmen til en AI-assistant i filmen «Her» fra 2013, hevder imidlertid at Altman og OpenAI i 2019 kontaktet henne og ba om lov til å bruke stemmen hennes.

Dette sa hun nei til, hevder Johansson.

– Jeg søkte juridisk hjelp, og vi skrev brev til Altman og OpenAI og forklarte hva de hadde gjort og ba dem om å redegjøre for hvordan de hadde skapt stemmen «Sky». Som et resultat av det, sa OpenAI seg motvillig enig til å ta ned stemmen, skriver skuespilleren i en uttalelse gjengitt av NBC.

Selskapet har ikke kommentert Johanssons uttalelser.

Read Entire Article