Samboeren forsvarer Gaute Grøtta Grav: – Seriøst, ta dere sammen

3 days ago 7


Gaute Grøtta Gravs (45) deltagelse i «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» skaper reaksjoner blant TV-seerne.

onsdag 2. oktober kl. 20:51

I tirsdagens episode av «71 grader nord» trekker kapteinen på lag Lindesnes, Carina Olset (42), seg fra oppdraget på grunn av et dårlig kne.

Stemningen blir dårlig når hun gir kapteinsrollen videre til Gaute Grøtta Grav (45), da det innebærer at han må i en utslagskonkurranse om han ikke klarer å lede laget til seier – noe han tar tungt, ettersom laget allerede ligger bak.

Når komiker Espen Abrahamsen (31) sliter med å nå toppen av fjellet i episodens konkurranse, spør Grøtta Grav om han skal hjem til tredemøllen og påpeker flere ganger at han selv ikke er sliten.

Se kranglingen fra tirsdagens episoden i videoen øverst i artikkelen.

Sterke ord

Den tidligere «Farmen»-programlederens oppførsel i programmet har skapt reaksjoner på sosiale medier, deriblant TikTok.

Mange seere reagerer og bruker ord som «frekk», «uspiselig», «han går meg på nervene», usmakelig» og «får helt avsmak».

Grøtta Grav har ikke besvart VGs henvendelser.

– Søppelmennesker

Kritikken får Grøtta Gravs samboer til å se rødt.

– Seriøst, ta dere sammen. Hvis det gir næring å snakke dritt til andre, da må du begynne å gå litt inn i deg selv. For dette her kaller jeg søppelmennesker, sier Cathrine Montero Moen (34) i flere videoer på Instastory, først omtalt av Dagbladet.

 PRIVATPAR: Cathrine Montero Moen og Gaute Grøtta Grav på et bilde de delte med VG for noen år siden. Foto: PRIVAT

Moen, som også reagerer på hvordan de andre kjendisdeltagerne karakteriserer samboeren, sier at det er «ganske mye som ikke kommer med på TV av ting som skjer i kulissene».

– Og hva er poenget med å bryte andre ned, når man ikke vet en brøkdel av hva som har skjedd? Selvfølgelig velger Discovery å ta med dramaet og dritten fordi folk elsker drama! Folk elsker å se andre lide eller bli «spytta» på, sier 34-åringen, som har to barn med Grøtta Grav.

Grøtta Grav har i tillegg to barn fra tidligere.

Montero Moen presiserer overfor dem som eventuelt lurer på hvordan hun kan mene så mye - at hun selv har jobbet i kulissene med reality-TV i åtte år.

I en senere video innrømmer Montero Moen for øvrig at «søppelmennesker» ikke er et ord hun normalt bruker om andre.

Hun mener imidlertid at det er bedre å sende meldinger direkte til den det gjelder enn å utbrodere i offentligheten – bare basert på det som fremkommer på TV.

– Vi dokumenterer det som skjer, og det inkluderer både gode og vonde øyeblikk for deltagerne.

Det sier Ola-Magnus Svihus, kommunikasjonsrådgiver i Discovery.

Han forteller at det er mange timer råmateriale som må bli klippet ned til de 42 minuttene, som episodene varer.

– Programmet følger de viktigste historielinjene den aktuelle dagen. På en lang og slitsom tur er det ikke uvanlig at det står oppstår gnisninger, eller at det blir dårlig stemning.

Ny jobb

Grøtta Grav ble i fjor høst ansatt som leder for informasjon og kommunikasjon i Motvind Norge, som har som hovedfokus å stanse vindkraftutbygging.

Da VG den gangen spurte om han var ferdig med media, lød svaret:

– Nå har jeg gått over til den andre siden. Det føles veldig bra.– Jeg har ingen ambisjon om å fortsette som entertainer. Jeg har et behov for å gjøre noe godt.

Read Entire Article