Reuters: Juryen kommer med kjennelse i hysjpenge-saken

4 months ago 58


Reuters melder at juryen er klar med kjennelsen,.

EKS-PRESIDENTEN: Donald Trump. Foto: Mark Peterson / Reuters
torsdag 30. mai kl. 22:44

Juryen vilom kort tid kunngjøre om de finner Donald Trump skyldig eller ikke skhldig i forfalskning av dokumenter i den såkalte hysjpenge-saken, melder nyhetsbyrået.

Donald Trump (77) er den første presidenten i amerikansk historie som er tiltalt i en straffesak. I fem uker har den såkalte hysjpengesaken gått for retten på Manhattan i New York.

Var betalingen til pornoskuespilleren Stormy Daniels rett før presidentvalget i 2016 forretningssvindel?

Det er spørsmålet juryen nå skal ta stilling til. Til nå har de sittet tause og tatt notater i retten. Onsdag fikk de komme sammen og snakke for første gang.

Stephanie Clifford<-Stephanie Clifford

Også kjent som Stormy Daniels

Donald Trump er tiltalt for å ha forfalsket regnskapsdokumenter.

Det er et faktum at Trumps daværende advokat og fikser Michael Cohen betalte 130.000 dollar til Stephanie Clifford, kjent som Stormy Daniels, rett før valget i 2016.

Straffesaken handler om hvorvidt pengene ble betalt ut i strid med regnskapsloven.

Daniels hevder hun fikk betalt for å tie om at hun hadde sex med Trump, en affære som skal ha funnet sted i 2006. Ekspresidenten benekter forholdet.

TIDLIGERE TRUMP-ADVOKAT: Michael Cohen var advokat og fikser for Donald Trump. Foto: Julia Nikhinson / AP / NTB

Aktor Alvin Bragg hevder at Trump beordret Cohen til å betale hysjpengene, og at det hele var en konspirasjon for å unngå dårlige nyheter om seg selv før valget.

Aktor argumenter for at dette er en sak som handler om mye mer enn penger, nemlig om et forsøk på å påvirke et presidentvalg i USA.

I oktober 2016 stormet det allerede rundt Trump på grunn av anklager om trakassering mot kvinner og utsagn som «grab them by the pussy». Samtidig var valgkampen mellom Trump og Hillary Clinton svært jevn.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article