Rettssak etter drap, bortføring og overfall: – Plutselig hører jeg henne skrike

4 months ago 39


Rettstegning av den tiltalte 33-åringen og hans forsvarer Karina Skou. Foto: Jesper Andkjær/Scanpix 

Dansk politi mener at 33-åringen som er tiltalt for drapet på Emilie Meng, også overfalt en 15-årig skoleelev. På mannens telefon fant politiet noen helt spesielle søk.

  • Bilde av Marianne Vikås
søndag 26. mai kl. 04:44

Kortversjonen

  • Dansk politi mener at 33-åringen tiltalt for drapet på Emilie Meng også overfalt en 15-årig skoleelev.
  • Politiet fant blant annet kompromitterende søk på mannens telefon som knytter ham til hendelsen ved kostskolen i Solø.
  • Mannen nekter for drapet på Emilie Meng og overfallet på skoleeleven.
  • Han har delvis innrømmet bortføringen av en 13-årig jente.

Det kommer frem i rettssaken som i disse dager pågår mot den 33 år gamle mannen fra Korsør i Danmark.

Han er tiltalt for å ha drept Emilie Meng (17) i 2016, kidnappet en 13 år gammel jente i 2023 og for å ha brutalt overfalt en 15 år gamle jente ved en kostskole i Solø på Sjælland i 2022.

Emilie Meng (17). Foto: Privat

Før helgen var det overfallet ved skolen som var tema i retten. 15-åringen gikk tur i området rundt skolen og snakket med moren på telefon da hun ble overfalt bakfra. 15-åringens mor var denne uken blant vitnene, ifølge TV 2 Øst.

– Plutselig hører jeg henne skrike, som jeg aldri før har hørt henne skrike før, sa moren, tydelig berørt fra vitneboksen.

Moren fortalte at hun hørte en mannsstemme i bakgrunnen, og så ble samtalen brutt.

I panikk ringte moren til skolen, som sendte ut en lærer for å lete. Samtidig sporet moren opp hvor datterens telefon befant seg gjennom appen «Find my iPhone».

Solø Gymnastikefterskole. Foto: Google Earth / Google

Etter hvert svarte endelig datteren:

– Da skrek hun bare «mor, mor, mor, hjelp meg».

Strips på hendene

Selv vitnet den 15 år gamle jenta bak lukkede dører. Moren kunne imidlertid fortelle at datteren fremdeles er svært påvirket av det som skjedde – at hun sliter med søvn og mareritt.

Hun sluttet på kostskolen fordi hun stadig ble påminnet det som skjedde.

Læreren som løp ut for å lete etter jenta vitnet også i retten. Han fortalte at hun gråt da han fant henne, og at hendene hennes var stripset.

Læreren la også merke til rifter i jakken og på hendene hennes.

Denne saken forble uoppklart i lang tid – helt til en 13 år gammel jente plutselig forsvant da hun var ute for å levere aviser. 13-åringen forsvant fra Kirkerup, ikke langt fra kostskolen i Sorø:

Dagen etter forsvinningen ble 13-åringen funnet i live i et hus i nærheten av Korsør. Eieren av huset – den 33 år gamle mannen som nå er tiltalt i saken – ble pågrepet på stedet.

Og så begynte saken å rulle fort.

Etterforskerne merket seg blant annet raskt at 33-åringen hadde eid en hvit Hyundai i 30 i samme tidsperiode hvor 17 år gamle Emilie Meng forsvant i Korsør i 2016.

Overvåkningsbildet viser Emilie like før hun forsvant. Foto: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Et halvt år senere ble 17-åringen funnet drept i et tjern i nærheten.

Noen uker etter forsvinningen ble 33-åringen siktet for drapet på Emilie. Han ble også raskt koblet til overfallet på kostskolen.

Selv nekter han for å ha noe med drapet på Emilie Meng og overfallet på Sorø å gjøre.

Ifølge hans forsvarer Karina Skou har han erkjent delvis straffskyld for bortføringen av 13-åringen i Kirkerup.

Fant DNA på jakke

I retten la påtalemyndigheten frem bevisene for at de mener at det er 33-åringen som også står bak overfallet på kostskolen.

  • Teledata fra tiltaltes telefon viser at han var i området ved skolen på gjerningstidspunktet.
  • Sannsynligheten for at DNA som ble funnet på jentas jakke tilhører tiltalte er angitt til én til en million. Det betyr høyest mulige sannsynlighet.
  • Samme kveld og i de påfølgende dagene ble det blant annet søkt på «Sorø» og navnet på kostskolen fra tiltaltes telefon.
Dykkere søkte i tjernet der Emilie Meng ble funnet drept. Foto: Kyrre Lien / VG

33-åringen har i avhør sagt at han sto parkert på en parkeringsplass få hundre meter fra åstedet i det aktuelle tidsrommet.

Han forklarte at han trolig hadde sittet i bilen og sett på noe på PC-en sin. Påtalemyndigheten la imidlertid vekt på at mannen et halvt år senere endret forklaring.

Det skjedde etter at politiet hadde analysert helseappen på tiltaltes telefon, som viste at han hadde vært i bevegelse samtidig som ugjerningen fant sted.

Konfrontert med dette forklarte 33-åringen at han hadde vært ute av bilen. Han husket ikke hvor han hadde gått, men at det kanskje var i et skogsområde.

I neste uke starter bevisføringen rundt drapet på Emilie Meng.

Kilder: TV 2 Øst, Politiken, Sjællandske Nyheder, Ritzau

Read Entire Article