Regjeringen vil kutte skatten for de som tjener under millionen

2 hours ago 4


– Med dette budsjettet vil inntektsskatten din gå litt ned om du tjener under 1 million kroner, sier Vedum til NRK.

Ifølge finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) vil endringene de foreslår for inntektsskatten merkes slik:

  • Tjener du 700.000 kroner vil du med budsjettet få 4 800 kroner lavere inntektsskatt.
  • Tjener du 200.000 kroner vil du få rundt 10.000 kroner lavere inntektsskatt.
  • Tjener du nesten 1 million kroner kan du få noen hundrelapper i lettelse på inntektsskatten.
  • De som tjener over 1 million kroner kan måtte betale noe mer i skatt

Ifølge finansministeren vil regjeringen da totalt kutte 10,5 milliarder kroner sammenlignet med da Støre-regjeringen tok over i 2021.

Mener det nå er «vanlig folks tur»

Budskapet fra regjeringen bestående av Arbeiderpartiet og Senterpartiet har fra første dag vært at de skulle drive politikk «for folk flest».

Nå hevder finansministeren at statsbudsjettet som legges frem i dag vil lette skattetrykket – spesielt for «folk flest».

Trygve Slagsvold Vedum

På bordet ligger en bunke med «flak» som inneholder ulike saker i statsbudsjettet som finansministeren fra Senterpartiet mandag legger fram.

Foto: Tommy Iversen / NRK

– Det har vært snakket lenge om at det skal være vanlige folks tur. Er det nå, i 2025, at det endelig er vanlige folks tur?

– Ja, det er det. Og heldigvis også nå i 2024, så ser vi at kjøpekraften er på vei opp igjen. Det som er så bra, er at folk beholder arbeid. Så er det mange enkeltgrep på skatt og kostnadsgrep som vil hjelpe folk, sier Vedum til NRK.

Bevisst grep å kutte i inntektsskatten

Vedum mener han og regjeringen dermed leverer på egne valgløfter.

– Det er dette vi går til valg på. Vi har tro på et Norge med mindre forskjeller. Da er nettopp å prioritere inntektsskattelettelse for det brede lag et av våre grep, sier han.

Finansministeren nevner også andre endringer som allerede har kommet som budsjettlekkasjer. Blant annet at de vil at flere skal kunne få ettergitt studielån om de bor i distriktene, at de planlegger å kutte i momsen på vann- og avløpsgebyr og at de skroter den ekstraordinære arbeidsgiveravgiften.

Finansministeren mener endringene i inntektsskatten også vil merkes de velgerne de vil tekkes.

– Senterpartiet og Arbeiderpartiet tror at det å lette inntektsskatten er et godt grep. Og det vil vi målrette aller mest mot de som har lave inntekter, sier Vedum.

Publisert 07.10.2024, kl. 06.30

Read Entire Article