Realityprofil mistenkt i flere saker

3 days ago 18


En video av en mann i 20-årene som slår mot en kvinne, sprer seg i sosiale medier. Selv mener han at han handlet i selvforsvar, og sier videoen ikke belyser hele situasjonen.

torsdag 4. juli kl. 13:22

Hendelsen skjedde i Trondheim sentrum natt til torsdag forrige uke. Mannen er i 20-årene og er kjent for sin deltagelse i et populært realityprogram.

I videoen som spres oppstår en situasjon mellom et kjærestepar og realityprofilen. Realityprofilen slår mot kvinnen, og i videoen ser man at kvinnen går i bakken som følge av et basketak. Videre ser man at vektere bryter inn i konflikten.

VG har vært i kontakt med kvinnen. Hun sier hun ikke kjenner mannen, og at hun hevder å bli slått helt uprovosert. Hun sier hun ble slått gjentatte ganger i ansiktet, og at hun ble undersøkt på sykehuset etter hendelsen.

– Det er vanskelig å få saken ut av hodet, sier hun.

Realityprofilen sier han opplevde situasjonen som «svært truende», og mener videoen ikke belyser hele situasjonen. Les hele svaret hans lenger ned i saken.

Tre fornærmede

Videoen av hendelsen har i ettertid blitt spredt i sosiale medier, og hun sier flere personer har kommet bort til henne på gaten og spurt om hun var involvert. Dagbladet omtalte videoen først.

Men dette er ikke den eneste hendelsen realityprofilen skal ha vært involvert i natt til torsdag.

– I aktuelle tidsrom er det opprettet tre saker med samme mistenkt der det er tre ulike fornærmede – to kvinner og en mann, skriver påtaleansvarlig Ellen Moksnes Andresen i en e-post til VG tirsdag kveld.

Til Adresseavisen sier politiet at det gjelder to separate voldshendelser.

Da VG spurte politiet om den andre voldshendelsen, opplyste de at mannen blir etterforsket for vold mot en kvinne. Dette skal altså ikke være samme hendelse som det som vises i videoen øverst i artikkelen.

– En mann i 20-årene er mistenkt for kroppskrenkelse. En kvinne har status som fornærmet i saken. Politiet har snakket med partene på stedet, sa politiadvokat Anne Haave i Trøndelag politidistrikt forrige fredag.

Det ble også tatt forklaringer fra tre vitner på stedet. Kvinnen som var involvert i denne hendelsen skal ikke ha blitt skadet, ifølge politiet.

VG har spurt realityprofilen om denne konkrete hendelsen, men har ikke fått svar.

Hevder han prøvde å trekke seg unna

Han sier derimot til VG at han ønser å forklare sin side av videoen som har blitt spredt i sosiale medier, og som VG har publisert. Han mener at videoen viser situasjonen etter at den har eskalert.

Han skriver i en e-post at han var på vei til byen da han traff på kjæresteparet, som han hevder var «åpenbart beruset».

– De kjente meg igjen fra TV og begynte å rope stygge ting etter meg. Jeg opplevde situasjonen som truende da de kom veldig tett innpå meg.

Realityprofilen skriver videre at han deretter ropte til kvinnen at hun måtte gå vekk, men det gjorde hun ikke, hevder han.

– I panikk tok jeg av meg genseren og slo etter henne med den - selvfølgelig uten intensjon om å skade. Det er viktig å understreke at hverken hun eller han ble skadet av å bli truffet av genseren, skriver han.

Kvinnen mener på sin side at hun ikke visste hvem manenn var, og mener videoen belyser saken slik hun opplevde det.

Mannen hevder at videoen viser situasjonen etter at den har eskalert, og derfor ikke gir et fullstendig bilde av hele hendelsen.

– Før opptaket startet, hadde jeg tatt flere steg bakover for å prøve å trekke meg unna. Videoen viser at kvinnen tok fysisk kontakt med meg først etter at jeg hadde trukket meg tilbake.

– Jeg ønsker å understreke at jeg handlet i selvforsvar, fortsetter han.

Read Entire Article