Raser mot tysk storavis: – Jeg forventer ikke én beklagelse, men to

1 month ago 17


Den tyske storavisen Bild omtalte «Marius' kriminelle venner». Bak sladden er den norske Subjekt-redaktøren Danby Choi.

Danby Choi i 2022. Foto: Xueqi Pang / VG
mandag 26. august kl. 11:45

Avisen Bild publiserte forrige uke et bilde av Marius Borg Høiby og en annen med tittelen «224 pakker kokain - Marius' kriminelle venner».

– Europas største avis har stjålet bildet mitt, for så benytte det til å antyde at jeg er kriminell. Jeg forventer ikke én beklagelse, men to, sier Choi til VG.

Foto: Faksimile fra bild.de

Journalisten omtalte saken først.

«Marius Borg Høiby, sønn av kronprinsesse Mette Marit, skal ha hatt kriminelle venner i årevis», skriver Bild under bildet av Høiby og Choi.

Bildet er tatt fra Chois Instagram-profil. Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

VG har sendt en henvendelse til Bild, men har foreløpig ikke fått svar.

Kronprinsesse Mette-Marits sønn Marius Borg Høiby (27) er siktet for vold, skadeverk og trusler etter en hendelse i en lelighet på Frognet natt til 4. august.

I tillegg etterforskes han for brukstyveri av en scooter, og to saker knyttet til mishandling i nære relasjoner hvor Nora Haukland og Juliane Snekkestad er fornærmet.

Høiby har selv innrømmet å ha utøvd vold og skadeverk i alkohol- og kokainrus.

– Dette er en politisak. Som forsvarer for Marius er det ikke mulig eller riktig av meg å kommentere enhver ny påstand eller opplysning i mediene. Vi kommer tidligst til å kommentere noe mer hvis politiet tar nye formelle skritt i saken, har Marius Borg Høibys advokat tidligere sagt til NTB.

Read Entire Article