Prinsesse Märtha og Durek på Gardermoen

1 month ago 12


Artikkelen oppdateres.

Onsdag litt over klokken 17 ankom paret Gardermoen. Turen går til Ålesund, der den fire dager lange feiringen starter torsdag. Om ikke lenge er de to mann og kone.

VG oppdaterer fortløpende: Siste nytt om bryllupet

Märtha og Durek har invitert gjestene til et såkalt «Meet and Greet Party» i bakgården til Hotel 1904 torsdag. Der får altså alle gjester som ikke kjenner hverandre fra før, mulighet til å hilse på og bli kjent.

Gjestene er for anledningen oppfordret til å kle seg «sexy og kult», skriver britiske Hello Magazine, som Märtha og Durek har solgt eksklusive bilderettigheter til.

Fredag tar brudeparet og gjestene sjøveien med kurs for Geiranger, der det blir fest på kvelden – før den store vielsen dagen etter. Det er ventet 350 gjester.

VGs reporterteam er på plass både i Ålesund og Geiranger:

Bryllupsfesten finner sted på Hotell Union i Geiranger, et bygg fra 1891.

Stedet for selve vielsen er Vinjevollen, et utkikkspunkt i nærheten av hotellet.

Det er sogneprest Margit Lovise Holte som skal vie paret. Hun er venninne av Märtha.

Spørsmål og svar: Dette vet vi om bryllupet

Tirsdag morgen seilte kongeskipet Norge forbi Nordstranda i Vanylvsfjorden på Sunnmøre. Det heiste kongeflagget viste at kongen er om bord.

Kongeskipet skal brukes som bolig de kommende dagene.

Kong Harald (87) og dronning Sonja (87) er blant bryllupsgjestene. Det er også kronprins Haakon (51), kronprinsesse Mette-Marit (51), prinsesse Ingrid Alexandra (20), prins Sverre Magnus (18) og prinsesse Astrid (92).

Kronprinsessens eldste sønn Marius Borg Høiby (27) kommer ikke.

Det danske kongeparet kommer heller ikke, men flere kongelige fra Sverige tar turen.

Norsk presse får ikke tilgang til bryllupet og får heller ikke dekke selve vielsen.

Det britiske magasinet Hello! har nemlig kjøpt eksklusive rettigheter til bryllupet, men kongeparet og kronprinsparet har opplyst at de ikke kommer til å la seg avbilde eller filme der øvrig presse ikke har tilgang.

Altså kommer heller ikke Hello! til å få de øvrige kongelige i tale.

Over 100 journalister og redaksjonelle medarbeidere har søkt om å få pressetilgang til bryllupet, flere av disse fra utlandet.

Märtha og Dureks bryllup

Les også

Read Entire Article