Personsøkerangrepet: Savnet nordmann skal ha forlatt USA

6 days ago 6


Nordmannen bak det bulgarske selskapet som kobles til de eksploderende personsøkerne i Libanon er meldt savnet av norsk politi.

EKSPLODERER: Rundt 3000 personer ble skadet, hvor 200 kritisk, etter at personsøkere begynte å eksplodere.
mandag 30. september kl. 10:41

Nordmannen ble meldt savnet til norsk politi og deretter registrert som savnet av det internasjonale politisamarbeidet Interpol torsdag i forrige uke.

Opplysninger VG har innhentet fra en amerikansk database over inn- og utreiser til USA, viser at nordmannens pass ble brukt til å forlate landet denne helgen.

Nordmannen reiste på en jobbtur til USA 17. september, samme dag som personsøkerangrepet i Libanon som har tatt livet av minst 12 personer. Over 3000 ble skadet.

Har du informasjon om saken? Ta kontakt med VG på e-post ola.haram@vg.no / +47 92088655 eller eiliv@vg.no / +47 45291836.

Dagen etterpå sendte han en jobbrelatert e-post, ifølge arbeidsgiveren. Siden er det ingen kjente spor av mannen – frem til nå.

– Status i savnetsaken hos Oslo politidistrikt er per nå uendret, sier avsnittsleder Mari Elise Bunæs Myhrer i Oslo-politiet til VG mandag formiddag.

VG har også henvendt seg til Kripos, PST og amerikansk politi om den siste utviklingen i saken, men ikke fått noen kommentar til mannens reisevirksomhet.

Slik kobles mannen til personsøkerne

Selskapet nordmannen står registrert som eier av, er registrert i Bulgaria og blir av ungarsk etterretning pekt på som ett av flere skallselskaper Israel brukte for å lure Hizbollah:

Ifølge ungarsk kontraetterretning var nordmannens firma «kun et mellomledd» da Hizbollah skulle kjøpe inn de nye personsøkerne sine.

Selskapet skal ha fått millioner fra en israelsk konto, ifølge VGs opplysninger.

Meldt savnet internasjonalt

Nordmannen er meldt savnet til norsk politi og ble etterlyst av Interpol gjennom en såkalt «yellow notice» torsdag i forrige uke. Det gjør blant annet at grensemyndighetene varsles.

Mannen har ikke besvart VGs henvendelser. Mye er derfor ennå uklart om hans eventuelle rolle i saken.

Venner og bekjente VG har snakket med, mener mannen må være lurt eller uvitende om sin eventuelle rolle.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har opprettet en undersøkelsessak. Det betyr at de gjør innledende undersøkelser som blant annet forsøker å avklare hvorvidt noen kan mistenkes for å ha gjort noe ulovlig.

Read Entire Article