Palestinske ledere drept i israelsk angrep i Beirut

6 days ago 6


Tre ledere i Folkefronten for frigjøring av Palestina (PFLP) er drept i et israelsk droneangrep mot en leilighet i Kola-distriktet i Beirut, uttaler gruppen selv.

I meldingstjenesten Telegram opplyser PFLP at det dreier seg om politbyråets leder Mohamed Abdel, PFLPs militære leder for Libanon, Imad Awda, og Abdul Rahman Abdul Aal. Sistnevntes rolle er ikke oppgitt.

Øyenvitner forteller til Reuters at de tidlig natt til mandag hørte et høyt smell og så røyk stige opp fra et hull i øverste etasje på et leilighetsbygg, og at det så ut til at angrepet var svært målrettet.

En libanesisk sikkerhetskilde sier til nyhetsbyrået AFP at minst fire personer ble drept.

– Minst fire personer ble drept i et israelsk droneangrep rettet mot en leilighet tilhørende Jamaa Islamiya i Beiruts indre by, sier kilden.

Israel har ikke kommentert opplysningene.

Israelsk luftangrep i Beirut sentrum natt til 30. september 2024. Redningsmenn sjekker en bil.

Israel utførte nye angrep mot Beirut natt til mandag.

Foto: Bilal Hussein / AP

Angrep flere titalls Hizbollah-mål

I tillegg har kampfly fra det israelske luftforsvaret «angrepet titalls rakettramper og bygninger der det ble oppbevart våpen i Bekaa i Libanon», står det i en uttalelse fra IDF i meldingstjenesten Telegram natt til mandag.

Alle målene var knyttet til Hizbollah, legger militæret til.

– Israel skal fortsette med kraftfulle angrep for å ødelegge og bryte ned Hizbollahs militære evner og infrastruktur i Libanon, skriver IDF.

Uttalelsen kom etter at en libanesisk sikkerhetskilde tidligere natt til mandag sa at fire mennesker ble drept i et israelsk droneangrep mot en leilighet i Beirut sentrum. Folkefronten for frigjøring av Palestina (PFLP) har sendt ut en uttalelse der det heter at tre av dens ledere ble drept i angrepet. IDF har ikke kommentert dette angrepet.

Søndag ble minst 105 mennesker drept i israelske angrep i Libanon, og 359 såret, ifølge tall fra helsedepartementet i Beirut.

Publisert 30.09.2024, kl. 05.53

Read Entire Article