På den meksikanske øya Cozumel ferierer Erlend Skaug Ingebrigtsen (25). De verste vindkastene har nettopp gitt seg når VG snakker med han.
– Vi våknet av ganske mange smell og heftige lyder i natt, men ellers har vi hatt det veldig fint, og bare mistet strømmen, forteller Bodøværingen.
Inn mot Mexico har styrken til «Beryl» avtatt betydelig.
Det var utstedt orkanvarsel for kysten fra Puerto Costa Maya til Cancún, inkludert Cozumel.
Fredag ble Beryl nedgradert fra orkan til tropisk storm, ifølge nyhetsbyrået Reuters.
– Det har vært en mild, nordnorsk høststorm, ifølge nordlendingen selv.
Han bor midt på øya, som er mer skånet for vinden.
– Det er jo ikke oss privilegerte turister det er synd på. Det er jo lokalbefolkningen, de som eventuelt har mistet hus og bor i mer utsatte områder, sier Ingebrigtsen.
Flere hjemme i Norge var bekymret og ba Ingebrigtsen om å evakuere.
Når VG snakker med han fredag kveld, kan han melde om blå himmel etter en stormfull natt.
Kansellerte flyginger
Stormen har beveget seg over Yucatán-halvøya til feriestedet Tulum ved kysten i Mexico.
Fredag ble rundt 1000 flyginger i den populære feriebyen Cancún i Mexico kansellert. Flere turister strømmet til flyplassen for å rekke de siste flygingene, melder Reuters.
Det er ventet at Beryl fortsetter ferden innover Mexicogolfen, før den igjen styrker seg og slår til i Mexico og det sørlige Texas på mandag.
Mexicos sivilbeskyttelsesbyrå har utstedt rødt beredskapsnivå, som er det høyeste nivået.
De har bedt innbyggerne om å bli hjemme eller søke tilflukt.
– Det kan komme farlige vinder, stormflo og ødeleggende bølger i området orkanen treffer, ifølge USAs nasjonale orkansenter (NHC).
De siste oppdateringene om Beryl:
- Elleve liv har til nå gått tapt etter Beryls herjinger.
- Dødstallene kan stige etter hvert som mer informasjon blir tilgjengelig. Kommunikasjonen er nemlig brutt flere steder.
- Torsdag sa Storbritannias forsvarsdepartement at den britiske marinen skal bistå i hjelpearbeidet etter Beryl på Caymanøyene. Øygruppen er et «ikke-selvstyrt territorium», som fortsatt eies av Storbritannia, ifølge FN.
- På Jamaica har flyplassene vært stengt siden onsdag. Onsdag kveld var nesten 1000 jamaicanere evakuerte i krisesenter.
- I Venezuela ble 8000 hus skadet og på en av øyene på Sankt Vincent og Grenadinene er mer enn 90 prosent av alle bygninger ødelagt.
- Uværet ble tidligere regnet som kategori 5 , som er det høyeste nivået. Her kan vinden blåse opp mot 250 kilometer i timen.
Les også: Orkanen Beryl har nådd Jamaica: – Det er forferdelig