Olympiakos vant finalen etter VAR-drama

4 months ago 50

(Olympiakos-Fiorentina 1–0 e.e.o.) Olympiakos ble første greske vinner av en Europa-finale.

• Bilde av Ole Kristian Strøm
onsdag 29. mai kl. 23:45

Goalgetteren Ayoub El Kaabi satte inn seiersmålet i andre ekstraomgang av Conference League-finalen mot Fiorentina.

Halvveis liggende klarte han å få ballen forbi Fiorentina-keeperen.

Men dramaet var ikke slutt, for VAR skulle sjekke målet. Og det tok fire og et halvt minutt før de konstaterte med at målet skulle stå.

Mange ventet å se Aston Villa i denne finalen, men Olympiakos og Ayoub El Kaabi hadde andre planer. I selve finalen mot Fiorentina skulle han igjen bli avgjørende.

Fiorentina tapte sin andre Conference League-finale på to år. I fjor var det West Ham som ble for sterke.

Stemningen var fantastisk, men avslutningene alt annet enn imponerende da det endte med 0–0 etter ordinær tid. Målvaktene Pietro Terracciano (Fiorentina) og Konstantinos Tzolakis (Olympiakos) skal også ha sin del av æren for at det sto målløst.

Olympiakos tok tak i kampen i første ekstraomgang og innbytter Stevan Jovetic ville ha straffe da innlegget hans traff en Fiorentina-arm. Men spillet gikk videre, og etter 105 minutter sto det fortsatt 0–0.

Men i det 115. minutt kom målet som avgjorde finalen.

Jose Luis Mendilibar har vært Olympiakos-sjef siden februar. Dette er andre sesong på rad han overtar et lag etter jul og når en europeisk finale. I fjor var han Sevilla-trener og vant Europa League.

Han er den femte trener som når europeiske finaler to år på rad - og med forskjellige lag etter Sven-Göran Eriksson (IFK Göteborg, Benfica), Hector Cuper (Mallorca, Valencia), Rafael Benitez (Valencia, Liverpool) og Thomas Tuchel (PSG, Chelsea). Bare Benitez av disse vant begge finalene.

Nordmennene Tarik Elyounoussi og Omar Elabdellaoui var på plass på kampen ifølge en Instagram-story fra Elyounoussi. Begge har en fortid i Olympiakos.

Dette var Fiorentinas sjette finale i Europa. Fem av dem har endt med tap.