Olaug Bollestad får støtte fra Rogaland KrF

1 month ago 127


Tidligere denne uken trakk Olaug Bollestad seg som partileder. Foto: Helge Mikalsen / VG

Fylkeslederen i Rogaland KrF utelukker ikke å stemme på Bollestad, melder TV2.

lørdag 24. august kl. 20:53

Fylkesleder Siri Bloch Lindtveit uttrykker støtte til Olaug Bollestad som toppkandidat på stortingsvalgslisten til Rogaland KrF, som tidligere denne uken trakk seg som partileder.

– Jeg har stemt på Olaug før, og det er jeg klar for å gjøre igjen. Min stemme kan gå til henne, sier hun til TV 2.

Fylkeslederen sier til avisen at hun mener Bollestad har gjort en god jobb på Stortinget for Rogaland:

– Hun er enormt erfaren, respektert, kunnskapsrik og har et sterkt engasjement. Hun har vært tydelig i mange viktige saker og gjort en enorm jobb for Rogaland KrF.

Dette har skjedd

  • Ifølge opplysninger til VG ble Olaug Bollestad konfrontert med klager og reaksjoner på sin lederstil tidlig i sommer. Dette var før det var levert et formelt varsel mot henne.
  • I et oppfølgende møte i juni skal Bollestad selv ha tatt opp lederspørsmålet. Ifølge kilder VG har snakket med, oppfattet da partiledelsen at hun skulle trekke seg.
  • KrF-lederen ble også sykemeldt i begynnelsen av juni. I løpet av sommeren ble det laget en plan for hvordan hun skulle gå ut med nyheten om at hun ønsket å trekke seg som leder, ifølge VGs kilder.
  • Da sentralstyret møttes 6. august, skulle avgangen offentliggjøres dagen etter, slik ledelsen hadde oppfattet det.
  • Ifølge TV 2 var det da lagt klar en kommunikasjonsstrategi for hennes avgang og møte med pressen, der 1. nestleder Dag Inge Ulstein skulle trå inn som leder.
  • I stedet møtte Bollestad selv i sentralstyremøtet og holdt en tale, der hun ga uttrykk for at hennes nestledere hadde lagt press på henne om å gå av og takke nei til gjenvalg på Stortinget. Det omtalte Vårt Land tirsdag – og VG har fått det bekreftet.
  • Torsdag gikk Bollestad av som partileder.

Også lederen i nominasjonskomiteen i Rogaland KrF har uttalt til NRK at Bollestad har gitt uttrykk for at hun ønsker å fortsette på Stortinget.

– Hvis Olaug ønsker å fortsette så synes vi i Rogaland KrF at hun har gjort en god jobb for KrF på Stortinget. Vi håper at hun ønsker å fortsette, sier leder Oddny Helen Turøy til avisen.

– Svært glad for støtten

Bollestad skriver i en SMS til avisen at hun setter pris på støtten.

– Jeg er fortsatt sykemeldt, men vil kort si at jeg er svært glad for støtten som vises meg i hjemfylket. Det betyr mye; ikke minst akkurat nå. Så vil jeg, når tiden er inne for det, gi mitt endelige svar til nominasjonskomiteen i Rogaland, skriver hun i meldingen.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Publisert: 24.08.24 kl. 20:53
Read Entire Article