Obos solgte boliger verdt 2,5 milliarder

5 months ago 38


Etter en lengre periode med svakt boligsalg ser Obos nå tegn til bedring i markedet. Samtidig er boligbyggingen lavere.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Publisert: Publisert:

Nå nettopp

Obos solgte 533 boliger til en verdi av 2,5 milliarder kroner i første kvartal 2024, en oppgang på 24 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

– Markedsforholdene synes noe mer forutsigbare nå og vi opplever en forsiktig optimisme blant kjøperne, sier Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj i fredagens melding.

Ifølge Obos er det særlig salget av trehus i Sverige som bidrar til å løfte boligsalget. Der solgte de 174 boliger i første kvartal, opp 120 prosent fra samme periode i fjor.

– Obos Sverige legger bak seg en lang periode med nedadgående boligsalg. Vi har stor tro på at markedet for trehus vil ta seg ytterligere opp både i Sverige og Norge når rentebildet endrer seg noe, sier konserndirektør for boligutvikling trehus, Marianne Gjertsen Ebbesen.

Lavere boligbygging

Samtidig viser tallene at boligbyggingen er lavere enn tidligere. I første kvartal ble det igangsatt bygging av 309 boliger, ned fra 7.402 boliger i samme periode i fjor.

– Vi har hatt et krevende marked i godt over ett år, og vi har sett oss nødt til å tilpasse boligbyggingen vår deretter, sier Siraj.

Håper på lovendring

Boligkjøpsmodellene Deleie og Bostart er fortsatt etterspurte. I Stor-Oslo utgjorde de 54 prosent av salgene i første kvartal.

Ifølge Obos vil en lovendring som åpner for å øke andelen Deleie-boliger til 50 prosent ha en positiv effekt på igangsetting av boligprosjekter.

Denne artikkelen er laget ved hjelp av AI-verktøy fra Anthropic, og kvalitetssikret av E24s journalister.

Read Entire Article