Nytt håp for Vestfoldbanen – Høyre setter av penger

4 months ago 52


I mars ble det kjent at regjeringen ikke ville prioritere ny jernbane mellom Tønsberg og Larvik i ny transportplan.

Det var det flere politikere fra både Vestfold og Telemark som reagerte sterkt på, og mange har jobbet hardt for å få endret på dette.

For to dager siden ble det kjent at Fremskrittspartiets stortingsgruppe har enstemmig vedtatt at Vestfoldbanen skal prioriteres, skrev Sandefjords Blad. Frp har satt av 12,5 milliarder kroner.

Nå går også Høyre inn for å modernisere Vestfoldbanen mellom Sandefjord og Stokke i løpet av de neste seks årene.

Fylkesordfører Anne Strømøy fra Høyre og Stortingsrepresentant Erlend Larsen fra Høyre.

Stortingsrepresentant Erlend Larsen og fylkesordfører Anne Strømøy fra Høyre.

Foto: Bettina Olie Bjerkholdt / NRK

– Vi ser ikke at dette slaget er tapt, sier Strømøy.

Også Venstre med

Venstres Andre Skjelstad bekrefter til NRK onsdag morgen at de også setter av penger. Han forteller at Vestfoldbanen har vært prioritert over lengre tid.

André N. Skjelstad

André N. Skjelstad fra Venstre.

Foto: Stortinget / Stortinget

– Det har vært en viktig banestrekning for oss og derfor har vi prioritert dette. Jeg mener dette er en av de viktigste pendlerrutene inn til Oslo, men også en viktig pendlerrute som går hel fra Telemark til Oslo.

Nå er de avhengig av støtte fra SV, og stortingsrepresentant fra Høyre, Erlend Larsen, forteller at de har sagt at de også jobber for å få dette til.

– Så lenge vi fire går sammen om dette, så vil det blir flertall for det. Det er veldig viktig for Vestfolds utvikling, sier Larsen.

– Hvor stor sjans er det for at dette nå faktisk skjer?

– Jeg er veldig optimistisk. Det er litt som gjenstår, men vi er veldig tett på nå for å få toget tilbake på skinner her i Vestfold, så det ser veldig lyst ut, sier Strømøy.

Stortingsrepresentant for SV, Grete Wold, sier at de nå jobber for å få med seg regjeringen på modernisering av Vestfoldbanen.

Hun vil ikke bekrefte om SV heller vil støtte den borgerlig sidens plan, og sier at det ennå er for tidlig å si hva regjeringen lander på.

Ønsker dobbeltspor fra Tønsberg til Larvik

Høyre vil ikke si hvor mye penger de har satt av til Vestfoldbanen før 12. juni.

– Det er en prioritering. Man prioriterer ved å ta bort noen ting, og å føre til noe annet. Vi har prioritert Stokke-Sandefjord høyere enn andre ting som regjeringen vil ha med i sin nasjonal transportplan, sier Larsen.

Strømøy sier at det de ønsker seg er dobbeltspor fra Tønsberg og helt til Larvik.

– Vi må dele den strekningen i flere biter for å komme i gang, og Stokke-Sandefjord er det som har kommet lengst i planleggingsfasen. Så nå kommer vi forhåpentligvis videre med det, og får jobbe videre sydover fra Sandefjord og ned gjennom Larvik i neste omgang.

Publisert 29.05.2024, kl. 07.24 Oppdatert 29.05.2024, kl. 07.42

Read Entire Article