Nytt ammunisjonslager i luften i Russland

2 hours ago 3


Videoene som lørdag formiddag spres på mange Telegram-kanaler både i Russland og Ukraina, viser enorme ildsøyler som reiser seg mot natthimmelen.

Det skal være et våpenlager nær byen Tikhoretsk i Krasnodar fylke sør i Russland som er angrepet.

På området som er angrepet kan det ifølge flere kilder være lagret granater som Russland har fått fra Nord-Korea.

Russiske myndigheter har ikke kommentert angrepet.

Natt til 21. september ble et ammunisjonslager i landsbyen Kamyane, Tikhoretsky-distriktet, Krasnodar, angrepet av droner. Dette førte til brann og eksplosjon av granater.

Det russiske forsvarsdepartementet skriver på sin Telegramkonto at 101 ukrainske droner er skutt ned i løpet av natten.

Guvernøren i Krasnodar fylke Veniamin Kondratjev melder at to ukrainske droner er skutt ned i løpet av natten.

Samtidig opplyser han at 1200 personer er evakuert, uten å gå i detalj om hvorfor.

Nytt angrep mot våpenlager også i Tver-regionen

Telegramkanalen Astra skriver at det natt til lørdag også har vært et nytt angrep i Tver fylke mellom Moskva og St. Petersburg, nær landsbyen Oktjabrskij.

Angrepet har skjedd ikke langt fra byen Toropets, der et stort russisk ammunisjonslager ble truffet i et ukrainsk angrep 18. september.

Ifølge den russiske nettsiden RBK så er en lengre strekning på hovedveien fra Moskva mot Latvia og Estland stengt på grunn av det ukrainske angrepet.

NYTT ANGREP. Denne videoen tatt opp natt til lørdag skal vise det nye angrepet i Tverregionen i Russland.

Det ukrainske forsvaret bekrefter lørdag ettermiddag at de har gjennomført to vellykede angrep mot militære lagre i Tver og Krasnodar fylker i Russland.

Økende kritikk i Russland

I Russland øker nå kritikken mot måten landets våpenlagre er sikret på. Signaturen Fighterbomber skriver at landets våpenlagre rett og slett ikke er sikret.

Og det hjelper ikke at myndighetene sier at de har skutt ned 100 ukrainske droner, når tallet på droner som har angrepet er det doble skriver signaturen, som er en tidligere jagerpilot med gode kontakter i det russiske forsvaret.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sa ifølge nyhetsbyrået AFP at USA og Storbritannia ennå ikke har gitt tillatelse til å bruke langtrekkende raketter de har fått fra dem, mot mål inne i Russland.

Publisert 21.09.2024, kl. 14.38

Read Entire Article