Nye sex-regler når «Paradise Hotel» er tilbake i Sverige

1 month ago 13


Deltagerne må ha en samtale med produksjonsteamet før de får lov til å ha sex, og rommene får enkeltsenger.

 Bastian Lunde Hvitmyhr / VGRealityserien spilles inn i Mexico, og flere land bruker det samme hotellet som er byttet ut noen ganger. Her er et kamera under den norske innspillingen i 2020. Foto: Bastian Lunde Hvitmyhr / VG
lørdag 7. september kl. 17:36

Den ofte skandaleombruste realityserien «Paradise Hotel» er tilbake på skjermen 9. september i Sverige, og det med rekke nye regler for deltagerne.

Det melder svenske Aftonbladet.

Blant annet må deltagerne som ønsker å ha sex, ha en samtale med produksjonen på forhånd. Der må de bekrefte at de har samtykke fra den andre parten.

«Paradise Hotel» har vært utsatt for kritikk de siste årene. Det førte blant annet til at en «snillere» versjon kalt «Paradise». VGs anmelder omtalte nye «Paradise» som mer «woke».

Nå er den originale versjonen tilbake i nabolandet vårt, i våres dukket den også opp igjen i Norge.

Les også: Avlyser en ny sesong av svenske «Paradise Hotel»

I 2021 kom det anklager om seksuelle overgrep i den svenske serien, som førte til at det også ble gjort endringer for den norske versjonen.

Det er også nå innført flere kameraer i huset, og produksjonsteamet er mer synlige for deltagerne enn tidligere, ifølge Aftonbladet.

Avisen har vært i Mexico hvor serien spilles inn.

I mai 2021 ble vårsesongen av realityprogrammet fjernet fra strømmetjenesten etter to av deltagerne sa de ble utsatt for overgrep under innspillingen.

– Tidligere har vi forutsatt at deltagerne har lest kontrakten, men nå går vi gjennom reglene veldig tydelig med dem. Vi snakker om hva samtykke innebærer, regler rundt språkbruk, alkohol og så videre, sier pressesjef i Viaplay, Susanne Nylén, til Aftonbladet.

I tillegg til samtykkesamtaler har produksjonen innført en rekke andre tiltak for å skape en tryggere ramme for deltagerne. Blant annet blir det mindre alkohol på festene, og deltagerne kan få «alkoholstopp» hvis produksjonen mener de har drukket for mye.

De siste årene har realityseriens skapt flere debatten om blant annet sexpress og mobbing.

Også i Norge har en sesong av serien blitt fjernet.

Realityserien har skapt flere «ikoniske» TV-øyeblikk:

Read Entire Article