Nye israelske angrep mot Libanon i natt

1 week ago 9


I løpet av de siste timene har israels luftvåpen truffet titall av Hizbollah-mål i Libanon, inkludert bæreraketter som var rettet mot israelsk territorium, skriver det israelske militæret (IDF) på telegram søndag morgen.

Mange familier har sovet ute på gater og åpne steder i Beirut, etter å ha blitt fordrevet fra hjemmene sine etter israelske angrep denne helgen.

Minst 33 mennesker ble drept og 195 såret i israelske angrep mot Libanon lørdag, opplyser det libanesiske helsedepartementet.

Tidligere lørdag opplyste helsedepartementet i Beirut at 1030 mennesker ble drept i israelske angrep i Libanon mellom 16. og 27. september.

Blant dem var 87 barn og 56 kvinner. Rundt 6300 mennesker ble i samme periode såret i israelske angrep, ifølge helsedepartementet.

Vurderer opptrapping i nord

Israels forsvarssjef Herzi Halevi antydet lørdag flere angrep er i vente og sa at likvideringen av Nasrallah ikke er «det siste i verktøykassa».

Gallant omtaler angrepet, der seks boligblokker ble jevnet med jorden, som «det viktigste målrettede angrepet siden staten Israel ble grunnlagt».

Gallant møtte lørdag militærledere for å diskutere en opptrapping langs fronten i nord.

Iran ber om hastemøte i FNs sikkerhetsråd

Irans FN-ambassadør Amir Saeid Iravani ber om et hastemøte i FNs sikkerhetsråd etter at Hizbollah-leder Hassan Nasrallah ble drept i et israelsk angrep fredag.

Det kommer frem i et brev til FNs ledelse og FNs sikkerhetsråd at Israel brukte bomber de fikk fra USA i angrepet. Irvani advarer Israel mot å angripe iranske diplomatiske kontorer eller representanter.

– Iran vil ikke nøle med å utøve sine rettigheter under folkeretten til å ta ethvert tiltak i forsvaret av sine kritiske nasjonale og sikkerhetsinteresser, heter det i brevet.

Iran oppfordrer Sikkerhetsrådet til å ta umiddelbare tiltak for å stppe israels angrep for å hindre at regionen blir trukket inn i en fullskala krig, heter det videre.

Publisert 29.09.2024, kl. 06.40 Oppdatert 29.09.2024, kl. 06.41

Read Entire Article