Norsk seier i OL-kvaliken: – Superstjernene står frem

1 month ago 16

(Norge-Japan 4–2) Norge ble rystet av hardtarbeidende japanere, men et nytt norsk stjerneskudd og tre rutinerte profiler snudde matchen.

torsdag 29. august kl. 17:35

Norge havnet under etter 16 minutter av kvalifiseringsturneringen til OL i danske Aalborg. Teruto Nakajima (22) smalt asiatene i ledelsen på en effektiv kontring i åpningskampen torsdag kveld.

Norge var rystet. NHL-spiller Emil Lilleberg ristet oppgitt på hodet. Japanerne beholdt ledelsenes til andre periode.

– Det blir gitt bort. Dette kan ikke Norge være bekjent av, kommenterte Ole Eskild Dahlstrøm direkte på VGTV.

Japan tok med seg ledelsen i garderoben etter første periode. Fire minutter ut i den andre benyttet Ken André Olimb (35) muligheten til å utligne da pucken plutselig lå fri foran mål.

Nettkjenningen bidro til kjærkommen ro.

Nye fire minutter senere kombinerte profilene Mats Zuccarello Aasen og Patrick Thoresen da sistnevnte sendte Norge foran for første gang i matchen.

– Det er superstjernene som står frem, kommenterte Petter Tenstad på VGTV.

Deretter satte nylig NHL-draftede Michael Brandsegg-Nygård inn både 3–1 og 4–1 for Norge.

– Japan glemmer den nye stjernen vår – som har den internasjonale børsa. Det er bra vi har fått i gang han for turneringens del, sier Dahlstrøm.