Norge slo tilbake i VM: Sterk seier over Danmark

4 months ago 33

(Danmark – Norge 0–2) En lekker detalj fra Mats Zuccarello (36) og et glimrende skudd fra Michael Brandsegg-Nygård (18) sikret norsk seier.

DRØMMEDUO: Michael Brandsegg-Nygård og Mats Zuccarello fant tonen i Tsjekkia. Foto: Petr David Josek / AP / NTB
  • Bilde av Mats Arntzen
tirsdag 14. mai kl. 18:49

Dermed har Norge fremdeles et lite håp om å ta seg videre til sluttspillet.

De fire beste lagene i gruppen går videre.

Samtidig gjør seieren at Norge har svært gode sjanser til å holde seg i A-sluttspillet. Trolig holder det med seier mot enten Østerrike eller Storbritannia for å unngå nedrykk.

Det var Norges første seier i VM. De sto med tre strake tap mot Sveits, Tsjekkia og Finland før triumfen mot danskene.

Danmark var ansett som favoritter før kampen, men Norge har hatt et godt tak på danskene i det siste – og vant igjen.

NHL-stjernen Mats Zuccarello viste frem sin fantastiske teknikk og sendte en danske Christian Wejse rett i pølseboden og serverte stortalentet Michael Brandsegg-Nygård:

18-åringen som går under kallenavnet «Drosja jr» sendte av gårde et glimrende skudd, som gikk i målet bak målvakten.

«Drosj» er et av Norges nye stjerneskudd. Flere eksperter mener at Oslo-gutten kan være blant spillerne som blir draftet i første runde i neste års NHL-draft. I så fall blir han historisk.

– Nå har jeg skrudd hodet til at jeg skal gå i første runde. Da vil jeg så klart bli veldig skuffet om det ikke skjer noe, har Brandsegg-Nygård sagt til TV 2.

Danmark jaget utligning, men Norge holdt unna. Med noen få minutter igjen av tredje periode så smalt Zuccarello til med et skudd hvor Patrick Thoresen kastet seg over turen.

Pucken var muligens inne, men det var i så fall umulig å se på noen av TV-kameraene. Derfor ble det heller ikke dømt scoring.

På slutten av kampen kastet Danmark frem folk i håp om en utligning. Eirik Salsten satte inn 2–0-målet i det tomme buret.

Norges målvakt Henrik Haukeland ble kåret til Norges beste spiller.

Tre kamper gjenstår for Norge. Østerrike og Storbritannia er lag Norge bør kunne slå.

Neste motstander er imidlertid Canada, hvor det trolig må en smått mirakuløs seier til for at Norge skal kunne ta seg til sluttspill.