Nord-Korea hevder å ha testet angrepsdroner

1 month ago 19


Kim Jong-un overværer det som skal være testing av nye angrepsdroner. Bildet er fra det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service via AP / NTB

Nord-Koreas leder Kim Jong-un har sett på tester av nye angrepsdroner som styrter inn i målet og eksploderer, ifølge nordkoreanske statsmedier.

mandag 26. august kl. 04:53

Kim lover å jobbe for å utvikle flere slike droner, som han sier vil styrke hærens krigsevne, i følge det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Bilder fra den angivelige testen viser en hvit drone som synes å krasje inn i et mål som ligner på K2-stridsvognene som brukes av Sør-Korea. Testen skjedde ifølge KCNA lørdag, samtidig som USA og Sør-Korea gjennomfører en stor militærøvelse.

Spenningen er høy på den koreanske halvøya. Mens mange av verdens øyne er rettet mot Russlands invasjon i Ukraina, har Kim jobbet med å styrke militæret, og han fremmer stadig trusler mot USA og Sør-Korea.

Det meste av den internasjonale oppmerksomheten mot Nord-Koreas våpenprogram har vært på langdistanserakettene som lages for å kunne nå USA, men nordkoreanerne har også utvidet arsenalet av våpen som kan ramme Sør-Korea.

Tidligere i august ble det avholdt en stor seremoni i hovedstaden Pyongyang for å markere leveringen av 250 utskytingsramper som skal kunne sende ut raketter med atomstridshoder. Der tok Kim til orde for en opprustning av landets atomprogram.

Han har uttalte ambisjoner om å utstasjonere taktiske atomvåpen langs grensa mot Sør-Korea, og han hevder at landet kan komme til å angripe for å komme sørkoreanerne i forkjøpet om han føler seg truet.

Publisert: 26.08.24 kl. 04:53Oppdatert: 26.08.24 kl. 04:53

Relaterte emner

Read Entire Article