Nådeløs dom over Cristiano Ronaldo etter EM-exiten – treneren taus om fremtiden

3 months ago 46


RYSTET: Cristiano Ronaldo virket tom etter å ha røket ut på straffespark mot Frankrike. Foto: FILIP SINGER / EPA / NTB

Null mål og på hodet ut i kvartfinalen: Nå får Cristiano Ronaldo (39) gjennomgå i internasjonale medier.

lørdag 6. juli kl. 13:32

Portugiseren hadde flere gode muligheter til å score, men mislyktes igjen.

Til slutt røk Portugal ut mot Frankrike på straffer etter at João Felix skjøt i stolpen.

Men i de aller fleste mediene verden over handler den portugisiske skuffelsen om Cristiano Ronaldo:

  • Independent skriver at «talentfulle Portugal ble dratt ned av ankeret Ronaldo». Skribenten Miguel Delaney går i tillegg så langt som å hevde at Portugal «spilte med ti spillere».
  • New York Times-skribenten James Horncastle mener Portugal-sjef Roberto Martínez var feig som aldri turte å sette Ronaldo på benken. Kollega Tariq Panja skriver at Portugal «ble holdt som gissel av Ronaldos navn og rykte».
  • Hos The Guardian får Cristiano Ronaldo kritikk for å angivelig ha vært den eneste som ikke gikk bort for å trøste syndebukken João Felix.
  • Mundo Deportivo – som har et rykte på seg for å være «Barcelona-vennlig» – skriver at Ronaldo «så ut som en dukke» og at «det vil være et mirakel om han fortsetter som kaptein».
  • Flere franske medier fokuserer på duellen mellom Ronaldo og Kylian Mbappé. Le Monde mener de var «uinspirerte», mens Foot Mercato skriver at Ronaldo var «ikke-eksisterende» i det portugisiske angrepet. France Info spør seg om «Ronaldo i det hele tatt var på banen».
  • I hjemlandet Portugal skriver A Bola at «mens laget forbedret seg, klarte ikke kapteinen å være med på forbedringen». De gir ham kun en femmer på børsen.
  • «Var det ditt siste straffespark?» spør tyske Bild. Når det gjelder det så sier Portugal-sjef Roberto Martínez at «det er for tidlig» å snakke om fremtiden til Ronaldo – og at ingen avgjørelser er tatt.
TRØSTET: Portugal-sjef Roberto Martínez med Cristiano Ronaldo etter kampen. Foto: RONNY HARTMANN / AFP / NTB

Fotballegenden Marco van Basten mener superstjernen nå må innse at hans tid på landslaget er forbi.

– Ronaldo har alltid vært god og avgjørende, men dette EM-et var dårlig. Han må forstå at han ikke kan hjelpe laget lenger, og jeg tror han vil forstå det også nå, sier van Basten som ekspert på den TV-kanalen NPO.

Også i sosiale medier hagler det med syrlige kommentarer etter Ronaldos nedtur.

Ingen spillere har hatt flere skuddforsøk uten å score i årets EM enn Cristiano Ronaldo: 23 skudd, null mål.

– Da røk Portugal ut av turneringen uten å ha nådd hverken hovedmålet (få Ronaldo til å score) eller delmålet (vinne EM) sitt, skriver medieprofil og tidligere fotballspiller Mads Hansen på X.

Mot Frankrike hadde han også sitt 61. frisparkforsøk på rad uten å score. Forrige gang han scoret på direkte frispark var mot Spania i VM i 2018.

– Vi er nå på vår femte statsminister siden forrige gang Ronaldo scoret på et frispark i en stor turnering, skriver fotballkommentatoren Nigel Adderley.

I MUREN: Cristiano Ronaldo har ikke vært heldig med frisparkforsøkene. Foto: Martin Rickett / Pa Photos / NTB

Samtidig er det flere som tar Cristiano Ronaldo i forsvar.

– Jeg vil ikke se noen Cristiano Ronaldo-memes på tidslinjen min. Portugal røk ut, men denne mannens mentalitet, vilje til å vinne og score er alltid noe unge kan se opp til i mange generasjoner, skriver Rio Ferdinand, Ronaldos tidligere lagkamerat i Manchester United, på X.

– Det er litt trist hvis dette skal prege ettermælet hans. For en karriere, for en fotballspiller. Han står på listen over verdens beste gjennom tidene. Men det plager meg litt at vi ikke fikk se Portugal med en annen spisstype i dette EM, sa NRK-ekspert Kristoffer Løkberg etter kampen.

Read Entire Article