Nå er Paul McCartney historisk rik

4 months ago 42


Paul McCartney holder koken, og fortsatt turnévirksomhet er noe av det som har bidratt til at han er den første musikeren i Storbritannia som er blitt pundmilliardær. Foto: Joel C Ryan / Invision / AP / NTB

Eks-Beatle og musikklegende Paul McCartney er den første britiske artisten som bikker en milliard pund i formue, ifølge en fersk rikingliste.

fredag 17. mai kl. 17:18

«Sterk turnéinnsats, en verdifull katalog med tidligere utgivelser og til og med litt hjelp fra Beyoncé» er ifølge Sunday Times noe av det som har bidratt til at 81-åringen har inntatt milliardærenes rekker.

Avisens liste regnes som den beste oversikten over hvem som er rikest i Storbritannia. «Macca» går for øvrig mot strømmen i et år der antallet pundmilliardærer krympet mer enn noen gang i listens 36 år lange historie. Den foreløpige toppen ble nådd i 2022 med 177, mens det nå «bare» er 165 briter som er gode for en milliard pund eller mer.

Nedgangen tilskrives blant annet planer om å fjerne skattefritaket for inntekter fra utlandet.

Endringen vil blant annet berøre Akshata Murty, kona til statsminister Rishi Sunak. Ekteparet i 10 Downing Street økte formuen sin med rundt 120 millioner pund til 590 millioner pund i fjor. Totalen tilsvarer drøyt 8,8 milliarder kroner med dagens kurs.

Kong Charles anslås i oversikten å ha en personlig formue på 610 millioner pund, en økning på 10 millioner det siste året.

Publisert: 17.05.24 kl. 17:15Oppdatert: 17.05.24 kl. 17:18

Relaterte emner

Read Entire Article