Mysteriet om «Pinnacle Man» løst etter nesten fem tiår

1 month ago 21


 AP / NTB«Pinnacle Man» er identifisert til å være Nicholas Paul Grubb (27) fra Pennsylvania. Foto: AP / NTB

Mannen ble funnet frosset i en hule i Pennsylvania i 1977.

onsdag 4. september kl. 10:58

En mann som ble funnet frosset i en hule i Pennsylvania i 1977, er endelig identifisert, nesten 50 år etter, melder CNN.

Rettsmedisineren i Berks County identifiserte levningene som Nicholas Paul Grubb, 27, fra Fort Washington, Pennsylvania.

Overraskende nok spilte ikke avansert teknologi noen rolle i identifiseringen av «Pinnacle Man», et navn inspirert av fjelltoppen i nærheten av der Grubb ble funnet.

I stedet oppdaget en politietterforsker fra Pennsylvania State Police den manglende brikken i den gamle saken på gammeldags vis, ved å grave gjennom arkiver.

Gjenopptatt etter 42 år

Den 16. januar 1977 fant turgåere en manns frosne kropp i en hule like under Pinnacle, i Albany Township.

Under obduksjonen kunne han ikke identifiseres basert på utseende, klær eller eiendeler. Dødsårsaken ble fastslått å være en overdose, og det var ingen tegn til ytre skader.

Mer enn 42 år gikk før myndighetene gjenopptok saken.

Grubbs kropp ble gravd opp i 2019 etter at tannjournaler koblet ham til to savnede personer i Florida og Illinois.

Rettsmedisinske eksperter fra Berks County utførte en undersøkelse i 2019, og DNA-prøver ble tatt for å oppdatere hans profil i det nasjonale registeret for savnede og uidentifiserte personer, NamUs. Men de samsvarte ikke med de to savnede personene.

Fant savnet fingeravtrykk

Tidlig i august kom det et gjennombrudd i saken.

Ian Keck fra Pennsylvania State Police fant det savnede fingeravtrykket fra Grubbs obduksjon i 1977.

Keck sendte inn fingeravtrykket til NamUs 12. august, og innen en time matchet en fingeravtrykks-ekspert fra FBI fingeravtrykket til «Pinnacle Man» med Grubbs.

– Denne identifikasjonen gir en etterlengtet avslutning for familien hans, som er blitt varslet og har uttrykt sin dype takknemlighet for den kollektive innsatsen som gjorde dette mulig, sa rettsmedisiner John Fielding.

Read Entire Article