Molde tapte Europa League-playoff på straffer

1 month ago 13

(Elfsborg-Molde 0–1 e.e.o., sammenlagt 1–1, 4–2 på straffer) Først var det Bodø/Glimt, så Brann og nå Molde. Det ble et marerittdøgn for norsk fotball.

Veton Berisha jubler over scoring. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
rapporterer fra Borås og Oslotorsdag 29. august kl. 21:45

Molde må nøye seg med Conference League, mens Elfsborg er klar for Europa League etter straffespark.

– Selv om Molde skal ut i Europa, føles dette som et stort nederlag, sier Carl-Erik Torp som ekspert på VG+ Sport.

Molde-seier 1–0 betydde 1–1 sammenlagt, og ekstraomganger skilte ikke de to lagene.

• 4–2 Elfsborg Niklas Hult.

Veton Berisha gjorde manns jobb. Han fikk bare 21 minutter etter å ha blitt byttet inn i det 62. minutt, men allerede etter 44 sekunder på banen sendte han Molde i ledelsen 1–0. I det 83. minutt måtte han gå ut.

Elfsborg hadde et meget bra utgangspunkt etter at de vant 1-0 i Molde for en uke siden.

Svenskene tok tak på hjemmebane og dominerte lenge 1. omgang. Mot pause kom imidlertid Molde bedre, uten at det ble så mange muligheter ut av det.

Molde-keeper Albert Posiadala fikk bevist at han holder mål.

Moldes Casper Øyvann gratulerer målvakten Albert Posiadala etter en redning. Foto: Adam Ihse/TT / NTB

Veton Berisha ble byttet inn i det 62. minutt og ga Molde ledelsen 1–0 i det 63. minutt. Det skjedde etter smart pasning av Magnus Wolff Eikrem. Berisha spilte vegg med Eikrem, så det var hans andre touch på ballen som ga mål.

Molde hadde englevakt i sluttminuttene av ordinær tid. Ahmed Qasem holdt på å avgjøre for Elfsborg på bakre stolpe, men innbytter Markus Kaasa var våken og fikk ballen unna. Så kom en ny stor mulighet fem minutter på overtid.

Magnus Wolff Eikrem måtte si takk for seg mot slutten av første ekstraomgang. Det er sjelden at Moldes juvel spiller 90 minutter, denne gang var det nærmere 105 minutter.

Spillerne på begge lag var fullstendig utkjørt utover i ekstraomgangene. Spørsmålet var bare om det kom en feil som ble avgjørende.