Mer enn 500 migranter reddet utenfor Kanariøyene

4 months ago 29


Myndighetene jobbet hele kvelden for å ta hånd om til sammen 516 mennesker fordelt på fem båter.

Unge barn og spedbarn var blant passasjerene, som ble fraktet til øyene Tenerife, Gran Canaria og El Hierro.

De fleste av migrantene kom fra Afrika sør for Sahara.

Stor økning

For flere av migrantene var tilstanden kritisk. Mellom ti og tolv døde på en av båtene mens den forsøkte å krysse havet, ifølge spanske myndigheter.

Likene skal ha blitt kastet over bord.

Det har vært en stor økning i antall migranter som tar seg til Kanariøyene, som ligger rundt 100 kilometer unna Afrikas nordvestlige kyst, i år.

Ifølge Spanias innenriksdepartement ankom nesten 21.000 mennesker landet via sjøveien i de første fem månedene av året, en økning på hele 136 prosent fra samme periode i fjor.

Ber om opptrapping

Ifølge en ny rapport fra UNHCR risikerer flere hundre tusen mennesker livet hvert eneste år for å migrere fra land sør for Sahara, i tillegg til land i Asia og i Midtøsten.

Menneskene som prøver seg langs de større migrasjonsrutene, står overfor ufattelige grusomheter, ifølge FN. De har derfor bedt om at redningsarbeidet langs trappes opp.

FNs høykommissær for flyktninger har spesifisert viktigheten av økt samarbeid med lokale myndigheter og økt finansiering fra giverland.

– Dette inkluderer bedre tilgang til lovlige veier til trygghet og å forbedre beskyttelsestjenester for ofre, i tillegg til de som risikerer å bli ofre langs de rutene, sa spesialutsending Vincent Cochetel da rapporten ble publisert.

Publisert 07.06.2024, kl. 07.02 Oppdatert 07.06.2024, kl. 07.09

Read Entire Article