Medier: Israelsk bakkeangrep på Libanon kan skje snart

6 days ago 6


Meldingene begynte å tikke inn mandag kveld.

– Det neste stadiet i krigen mot Hizbollah vil starte snart, sa Israels forsvarsminister i et møte med lokale politikere i Nord-Israel.

Det skrev Gallant selv i en melding på X.

Samtidig begynte flere medier å melde om at Israel i løpet av kort tid planlegger å gå inn i Libanon med bakkestyrker. USA skal ha observert forflytninger av styrker langs grensen som tyder på det, opplyste en anonym amerikansk tjenesteperson til nyhetsbyrået Reuters.

Amerikanske CBS News meldte på sin side at Israel har informert USA om at de planlegger en begrenset invasjon. Også de henviste til en anonym amerikansk myndighetskilde.

Avviser ikke bakkeangrep

Den israelske hæren sa tidligere mandag ettermiddag at de foreløpig ikke hadde gått inn i nabolandet.

– Men alle muligheter er på bordet, sa representant for hæren Adam Ittah til journalister.

Foreløpig er det kommet lite ytterligere informasjon fra offisielle kilder.

Den siste tiden har verden holdt pusten samtidig som spenningen mellom Israel og Hizbollah-militsen i Libanon har tiltatt. For to uker siden eksploderte plutselig tusenvis av personsøkere og annet sambandsutstyr som tilhørte Hizbollah-medlemmer. Tusenvis av personer fikk alvorlige skader.

Så, for én uke siden, begynte Israel et intensivt bombeangrep mot det de hevder er Hizbollah-mål i Libanon. I helgen bekreftet Hizbollah at deres beryktede leder, Hassan Nasrallah, ble drept i et israelsk bombeangrep mot Beirut.

Spenningen mellom Israel og Hizbollah-bevegelsen, som holder til i Libanon, har tiltatt siden Hamas-angrepet på Israel og starten på Gaza-krigen 7. oktober i fjor. Hizbollah er alliert med Hamas og har gjennomført en rekke rakettangrep mot det nordlige Israel det siste året. Israel har på sin side gjennomført en rekke angrep mot mål i Libanon. Titusenvis av mennesker er fordrevet fra hjemmene sine nært grensen mellom de to landene.

I juli ble Hizbollah-toppen Fuad Shukr drept i et israelsk luftangrep mot Beirut. Det var etter at en rakett drepte 12 barn på Golanhøydene, som er kontrollert av Israel.

Publisert 30.09.2024, kl. 19.11 Oppdatert 30.09.2024, kl. 19.18

Read Entire Article