Mariusz kjøpte bil til sønnen, så ble den påtent

4 months ago 34


Ved påsketider kjøpte Mariusz Kluczewski (51) en eldre BMW i gave til sønnen som holder på å ta lappen. Torsdag morgen ble den påtent.

Rapporterer fra Grefsen i Oslo torsdag 6. juni kl. 12:33

På Grefsen i Oslo tar 51-åringen bilen i øyesyn for første gang etter at han fikk melding fra politiet om at bilen hans var en av fem biler som ble satt i brann i morgentimene på Kjelsås og Grefsen i Oslo.

– Blir en pause

– Jeg kjøpte den til sønnen før påske. Bilen er helt ødelagt, glasset er knust. Det blir en forsikringssak, så det blir en pause med den bilen. Det er vanskelig å si hva som skjer videre. Men det var en ganske bra teknisk bil, sier Kluczewski, som tror det er tilfeldig at akkurat deres bil ble påtent.

TØY: Det lå et stykke tøy foran bilen da brannen var slukket. Foto: Fredrik Solstad / VG

Han leste om bilbrannene i VG mens han spiste frokost halv syv. Etter at han dro på jobb ringte sønnen fordi politiet banket på døren hjemme.

Etterpå snakket han med politiet på telefon. De kunne fortelle at hans bil var en av de fem som var tent på.

Bileier Mariusz Kluczewski. Foto: Fredrik Solstad / VG

– Ingen av disse brannene har begynt av seg selv. Alt anses som påtent og villede handlinger, sier innsatsleder Tore Barstad i politiet til VG.

– Det er trist

Bilen til Kluczewski sto lovlig parkert på Grefsen, like ved et gammelt trehus. Da han så bildet av bilen sin på VG før han kom til stedet selv, var panseret åpent.

Når han kommer frem, er panseret lukket.

– Det er trist selvfølgelig. Det er trist, sier Kluczewski mens han kikker på bilen som er fra 2008 og har kjørt 168.000 kilometer.

BEVIS: Politiet tok med seg relevante funn fra stedet. Foto: Fredrik Solstad / VG

En annen som fikk en ubehagelig start på dagen er Lucien Walschaerts (64).

På vei til jobb i dag tidlig, treffer han to politibetjenter.

– De stopper meg og lurer på hvor jeg kommer fra. De sier også at det har vært en bilbrann der nede, forteller han til VG.

Det viser seg at det er den gamle Opel Corsaen hans som har brent. Heldigvis har han en annen bil som han kan bruke fremover.

– Det er nesten så du lurer på om du tør å sette deg i bilen. Hvordan klarer de å tenne på disse bilene og ikke bli sett eller tatt? spør han.

HUND: Politiet søkte med hund i området. Foto: Fredrik Solstad / VG

Håper på oppklaring

Han tror det er tilfeldig hvilke biler gjerningspersonene har tent på.

– Jeg har ikke noe uoppgjort med noen jeg, sier Walschaerts.

– Vi får håpe de klarer å oppklare det. Jeg har en annen bil til stående i garasjen. Gudskjelov var det den eldste de tok.

64-åringen er takknemlig for at ingen er skadet som følge av brannene.

– Hadde det tatt fyr garasjen der bilen står kunne det gått verre. Der ligger det tre rekkehus rett bak. Det er godt det ikke har gått med noen folk.

Read Entire Article